Croatia Airlines peti najveći izvoznik u Republici Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2014. u 16:59
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, peti je najveći izvoznik u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz te tvrtke.

 Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, peti je najveći izvoznik u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz te tvrtke.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:
  
Prema stručnoj analizi „1000 najvećih” u kojoj su tjednik Lider i FINA ocijenili najuspješnije hrvatske poduzetnike, Croatia Airlines u 2013. godini ostvario je peti najveći devizni prihod. Tvrtka se istodobno uvrstila među pet hrvatskih izvoznika, čiji je lanjski devizni prihod bio veći od milijarde kuna, a pritom je napredovala za dva mjesta na listi najvećih hrvatskih izvoznika u odnosu na 2012. godinu. Vrijedi istaknuti kako je hrvatski nacionalni avioprijevoznik već treću godinu među deset najvećih izvoznika u Republici Hrvatskoj. 
  
Izvozni proizvod Croatia Airlinesa temelji se na prijevozu putnika u međunarodnom redovitom prometu, jednom od najvažnijih poslovnih područja i izvora prihoda, a u zrakoplovima tvrtke u Hrvatsku dolazi jedna trećina svih avioturista na godišnjoj razini. 
Nastavak pozitivnoga izvoznog trenda rezultat je provođenja programa strateškoga, financijskoga i operativnog restrukturiranja tvrtke u 2013. godini u kojoj je zabilježena neto dobit u iznosu od 721.000 kuna. To je prva neto dobit nakon 2007. godine i pozitivni pomak od 65,5 milijuna kuna u odnosu na 2012. godinu.   
  
I ove godine, u kojoj se navršava 25. obljetnica hrvatske zrakoplovne tvrtke, Croatia Airlines nastavlja aktivno pridonositi razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske i hrvatskoga gospodarstva. Hrvatska se izravno povezuje s 25 odredišta u 15 europskih država, a u suradnji s članicama udruge Star Alliance putnicima se pružaju i povoljne mogućnosti putovanja diljem svijeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close