Croatia Airlines otkazala 180 letova

Autor: Josip Bohutinski/VL , 17. svibanj 2018. u 08:46
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Poručili su i da je od ukupno 8317 letova u ovoj godini otkazano njih 1,7 posto.

Croatia Airlines ove je godine otkazao ukupno 180 letova, od čega njih 106 zbog produljenog održavanja zrakoplova. U upravi CA kažu da je do kašnjenja u održavanju aviona iz njihove flote, a kojih je ukupno 12, među ostalim, došlo zato što su na velikom pregledu, koji se obavlja svakih šest godina, imali dva Airbusa i jer su na dva Dasha imali nepredviđene radove, piše Večernji list.

Osim što je otkazivala letove, zbog manjka raspoloživih aviona, CA je morao kratkoročno unajmljivati zrakoplove drugih kompanija, a njima je, prema podacima uprave, dosad obavljeno 106 letova. S obzirom na to da još jedan Dash nije u pogonu, a njegovo vraćanje u promet očekuje se u sljedećih osam dana, u tom će periodu unajmljenim avionima Croatia Airlines obaviti još 34 leta. U upravi CA kažu da je broj otkazanih letova i letova koji su obavili sa zrakoplovima u kratkoročnom najmu u dosadašnjem dijelu ove godine dvostruko veći nego prošle godine, ali da je na istoj razini u odnosu na 2016.

Poručili su i da je od ukupno 8317 letova u ovoj godini otkazano njih 1,7 posto. Pritom u upravi CA kažu da će oni imati 50-ak dana kašnjenja u održavanju svojih 12 zrakoplova i da su ta kašnjenja normalna stvar u avijaciji. Koliko će kompaniju koštati kratkoročni najmovi zrakoplova u upravi nisu otkrili, no priznali su da su ti letovi trenutno neprofitabilni. No smatraju da je bilo bitnije prevesti putnike.

Komentirajte prvi

New Report

Close