Čermak kupio OMV Hrvatska, transakcija vrijedna oko 100 mil. €?

Autor: Darko Bičak , 01. veljača 2013. u 12:51
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

OMV je prodao svoju maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj tvrtki Crodux, u vlsništvu Ivana Čermaka, objavili su danas iz austrijske naftne tvrtke.

OMV je prodao svoju maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj tvrtki Crodux, u vlsništvu Ivana Čermaka, objavili su danas iz austrijske naftne tvrtke.

U priopćenju se navodi da će Crodux preuzeti 62 OMV-ove benziske postaje te postojeće zaposlenike na njima. Naime, zaposlenici na benzinskim servisima OMV-a nisu zaposlenici tvrtke OMV Hrvatska već su u radnom odnosu s partnerima, odnosno najmoprimcima benzinskih servisa. Crodux će nastaviti upravljati tvrtkom jednako kao što je to bilo do sada, a to znači da će zadržati postojeće ugovore s partnerima na benzinskim servisima, ističu iz austrijske tvrtke. 

Čermak se obvezao preuzeti i 63 zaposlenika OMV-ovog glavnog ureda u Zagrebu. Cijena transakcije nije poznata, no nagađa se da je na razini od oko 100 milijuna eura.

Početkom prosinca 2012. godine austrijska kompanija je prodala svoj maloprodajni lanac od 28 benziskih crpki u Bosni i Hercegovini srpskoj naftnoj kompaniji NIS, a koja je u vlasništvu ruskog Gazpromnjefta.

 

Komentari (7)
Pogledajte sve

Kolega Ekloga je za prirodno izumiranje domoljuba…zamislite nakon svega,
suđenje za ratno profiterstvo ……..problem je što je hobotnica ogromna,
poljuljali bi se temelji cijelog sistema…ionako nam je grozno.
Zato je možda bolje pričekati da se sav ukraden i nezakonito stečen novac
raspicka na vrijednosti novog kapitalizma, a ostatak donira Africi…

Tramell, pa ti si nadmašio najbolje novinare u Hrvatskoj, ovim tekstom !!!!
HVALA , PUNO!

/ stvarno sam čula puno kombinacija-kako je dotični general došao do love- ali,
ovo je najsmislenije i najkonstruktivniji članak na tu temu – jednostavno, poznato , logično i kratko -za nas- široku masu čitatelja./

Ja bi to čitala za svakoga tko se ovako obogatio u RH…../ zašto su ti članci ovdje neiskorišteni na -tako usputnoj temi ?/

http://www.nezavisne.com/komentari/kolumne/Cermak-ili-prica-o-hrvatskom-uspjehu-14138.html

Kad je HDZ pobijedio na izborima, a Tuđman formirao svoj faraonski kabinet, Ankica je toga krupnog momka debele šije koji izgleda kao poslovođa dućana s mješovitom robom u Cisti Provo, proizvela u general-pukovnika, pa su počeli velike poslove na dobavi vojnih odora. U tom času, naime, dok se Jugoslavija još nije raspala, lova se mogla povući jedino iz MUP-a, koji je imao vlastitu, republičku kasu. No, s uniformama ne bi Čermak daleko dogurao, pošto je ilegalnu dobavu oružja preuzeo, na Tuđmanov zahtjev, ministar iseljeništva Gojko Šušak, poslovođa picerije u Ottawi, pa se u rat išlo samo sa dvadeset tisuća loših mađarskih kalašnjikova, koji je preko `Astre` ranije uvezao dr Gregurić. Oružje iz Ukrajine počinje pak stizati tek kad je Šuškov pomoćnik, geometar Zagorac, ranije šofer vodoinstalatera Čermaka, ušao u posao s Petračem, koji je imao razgranate veze, od onih s bivšim pripadnicima Mossada do onih s krijumčarima heroina. Čermak je dotle napustio vojsku pa ušao u najveći od svih ratnih biznisa, gdje je bilo puno više love nego na oružju – u šverc nafte. Kad je uveden embargo na prodaju nafte Srbima, beskonačni konvoji cisterni kretali su iz Splita i Ploča prema Karadžićevim teritorijima, gdje je distribuciju kontrolirao general Manojlo Milovanović, načelnik Štaba Vojske Republike Srpske. Novac se hrvatskim posrednicima uplaćivao na inozemne račune. Tako je Čermak postao krupni naftaš s tvrtkom u Londonu. Posljednju tranšu para – deset milijuna dolara – isplatila mu je prije nekoliko tjedana Vlada Republike Srpske, jer brodska rafinerija podmiruje stare dugove prije nego je preuzmu ruski investitori.

Od tog Čermakova šverc-komerca nastao je `Crodux`, koji je on prodao OMV-u, pa otvorio `Tifon`. Budući da je INA pripala Mesićevim ljudima, koji su otjerali Šterna, hadezeovska `lijeva struja` zasnovala je tu novu Čermakovu firmu, u kojoj je direktor postao Gregurićev i Šternov prijatelj Porges. Sad je i `Tifon` prodan za svoticu od 690 milijuna eura.

Kolega Ekloga! Jesti li vi uistinu domoljub?????
Šta je Čermak radio i imao do 91g.? Po kojoj logici netko ko je bio gologuz prije rata naglo postaje miljijunaš? Ali je toliko velika generalska plača?
Molim vas ne skrivajte se iza rata i domoljublja! To mi se gadi i to je ovu državu dovelo do ovoga!

New Report

Close