Atlantska plovidba prodaje dva broda za 27 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr/H , 11. travanj 2017. u 16:01
Foto: Zvonimir Pandza/Vecernji list

Atlantska plovidba izvijestila je u utorak da je sklopila ugovore o prodaji dvaju brodova – Libertas i Imperial – za ukupno 27 milijuna američkih dolara.

Ugovori, sklopljeni za brodove Libertas i Imperial za ukupnu cijenu od 27 milijuna dolara, stupit će na snagu nakon što kupci uplate 10 posto predujma.

Prema odredbama sklopljenih ugovora o prodaji, Imperial će biti predan kupcima između 1. lipnja i 15. srpnja, a Libertas između 1. srpnja i 31. kolovoza ove godine.

Atlantska plovidba izvijestila je i da je u kineskoj luci Nantong započela preuzimanje pod puno komercijalno i tehničko upravljanje broda Maple Glory, za vlasnika Northern Glory iz Hong Konga.

Radi se o brodu tipa handysize, nosivosti 32.480 tona izgrađenom 2011. godine u kineskom brodogradilištu Taizhou. Završetak preuzimanja očekuje se kompletiranjem iskrcaja tereta i isplovljenjem broda.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Jel to dobro ili loše…..?

Evo dokaza da cijema brodova ide prema gore..
Dovoljna je jedna revalorizacija imovine da nav tj book skoci na 700 kn….
Zato i je cijena tu di je… Nekima se cini puno ali u biti je diskontirana s onzirpm na vozarone i cijenu brodova barem 50%….a za druge brodare znacajno vise buduci da se cijenovno nisu pomaknuli sa.mjesta..
Zato samisljenja da ce u slijwdecem razdoblju kratkorocno vise rasti ulpl i jdpl nego atpl… Iako imam sve tri jer ce ovi sto izlaze iz agrokora novac parkirat u jeftine brodare..

New Report

Close