Atlantic, ERNT i HT dobitnici nagrade Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima

Autor: Tomislav Pili , 16. listopad 2014. u 10:37
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Nagrada se dodjeljuje već peti put.

Atlantic grupa, Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski telekom ovogodišnji su dobitnici nagrade Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima. Nagradu je na 3. ujedinjenoj konferenciji Zagrebačke burze i fondovske industrije koja se održava u Rovinju dodijelio Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika. Kako je istaknuo, nagrada se dodjeljuje već peti put, a nagradom se odaje priznanje investicijske zajednice onim kompanijama koje imaju fer odnose prema investitorima.

Treću nagradu u ime HT-a preuzeo je Kai-Ulrich Deissner, član Uprave i glavni direktor za financije. Drugu nagradu je preuzeo Miroslav Kantolić, član izvršnog poslovodstva Ericsson Nikole Tesle koji je istaknuo da ovu nagradu kompaniju dobiva u godini obljetnice rada. Atlantic grupa po prvi puta je dobila prvu nagradu, a kako je izjavila Maja Barać Adrinek, voditeljica odnosa s investitorima i poslovnog razvoja Atlantic grupe, nagrada je "obveza i za druge godine". "Transparentnost u financijskoj komunikaciji neizostavna je karika prilikom ulaganja. U Atlantic grupi smatramo da je transparentnost vrlo isplativa za kompaniju", naglasila je Barać Adrinek.

U konkurenciju za nagradu za odnose s investitorima ulaze tvrtke iz sastava indeksa CROBEX te kompanije koje su uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze. O redoslijedu nagrađenih odlučuje se temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Zagrebačke burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala. Kako je prije dodjele istaknula Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, ova je nagrada vrlo važna jer je jedna od temeljnih funkcija burze osigurati transparentnost izdavatelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close