Algoritam ušao u predstečajnu nagodbu

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2015. u 15:00
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Lanac knjižara Algoritam završio je u predstečajnoj nagodbi. Vlasnik Algoritma Neven Antičević zatražio je 30. travnja predstečaj, a prema podacima Fine dugovi Algoritma iznose 30 milijuna kuna.

Lanac knjižara Algoritam završio je u predstečajnoj nagodbi. Vlasnik Algoritma Neven Antičević zatražio je 30. travnja predstečaj, a prema podacima Fine dugovi Algoritma iznose 30 milijuna kuna, piše tportal.

Prema podacima koje je Algoritam dostavio Financijskoj agenciji vidljivo je da su mu poslovni prihodi u prošloj godini pali za čak 40 posto, s 82 na 49 milijuna kuna. Gubitak je smanjen sa šest na 4,8 milijuna kuna u 2014. godini.

Kratkoročne obveze tog maloprodajnog lanca porasle su lani za 7,7 milijuna kuna i iznose 41,7 milijuna kuna. Najveći dio kratkoročnog duga otpada na dug dobavljačima u iznosu 25,7 milijuna kuna te kredite bankama u iznosu od 9,5 milijuna kuna.

Ukupne dugoročne obveze Algoritma lani su smanjene za 4,6 milijuna kuna te su krajem godine vrijedile 36,8 milijuna kuna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tko u ovoj golemoj krizi preostaje od izdavača?
Školska knjiga koja se zahvaljujući poduzetničkim talentom vlasnika bavi i spašavanjem građevinskih tvrtki i kupovinom nekretnina.
Kakve to veze ima sa primarnom djelatnošću tog najvećeg izdavača u zemlji?
I onda ćemo se čuditi kada i to propadne. Sve će propasti osim onih koji donekle zdrave poslovne subjekte vode u neizlječive tumore.

New Report

Close