Adris se opet žali na odbijenicu u Sloveniji

Autor: Ana Blašković , 25. rujan 2017. u 14:44
A. Vlahoviću iz Adrisa zamjera se izloženost Agrokoru/Marko Lukunić/PIXSELL

Slovenski regulator ponovno zaustavio planove rovinjske tvrtke za Savu Re.

Nakon što je slovenski regulator drugi put zaustavio Adrisovo povećanje udjela u osiguravateljnoj kući Sava Re, rovinjska tvrtka uložila je žalbu.

Podsjetimo, krajem kolovoza slovenska Agencija za zavarovalni nadzor (AZN) odbila je zahtjev Adrisa da postojeći udio od 20 poveća na 33 posto, tik ispod praga za preuzimanje.

Iako odluka nije javna, neslužbeno se spominje da je sad razlog odbijenici izloženost Adrisa prema Agrokoru koja iznosi oko 200 milijuna eura. U prvom slučaju AZN je smatrao da je Croatia osiguranje (iz sastava Adrisa) značajno izloženo hrvatskim državnim obveznicama što bi mogao biti rizik za slovensko tržište osiguranja. Da ne odustaje i da se žalio Adris je potvrdio portalu siol.net ne želeći ulaziti u detalje.

Prema siol.netu, direktor AZN-a Sergej Simoniti navodno je glasovao 'za', no preostala četvorica direktora bila su protiv. Simoniti je potom ustvrdio da je bilo pritisaka od politike, ustrajavši da je odluka AZN-a ipak bila profesionalna. Simoniti od siječnja preuzima vođenje državnog osiguravatelja SID-PKZ za što ima potporu ministrice financija Mateje Vraničar Erman čija se Vlada protivi Adrisovim planovima za Sava Re. Iz Adrisa nam se nisu javljali za komentar o svojoj žalbi.

Komentirajte prvi

New Report

Close