AD Plastik će proizvoditi dijelove za Audi Q3 i VW Tiguan

Autor: Josip Bohutinski/VL , 17. siječanj 2017. u 22:00
Tiguan je VW-ova perjanica/Slavko Mindžor/PIXSELL

Suradnja s Volkswagen grupom trajat će četiri godine, a predviđeni prihod iznosi oko 750.000 eura u svakoj.

AD Plastik osvojio je nominaciju za proizvodnju setova unutarnjih strugača stakla za vozila Audi Q3 i nominaciju za proizvodnju prednjih obloga blatobrana za VW Tiguan, priopćili su iz solinske tvrtke putem Zagrebačke burze.  

Unutarnji strugači stakla za Audi Q3 proizvodit će se, pojasnili su, u pogonu ekstruzije u Solinu, a početak proizvodnje planiran je u rujnu 2018. godine. Predviđeno trajanje projekta je sedam godina, a planirana je proizvodnja 140.000 vozila godišnje. Prednje obloge blatobrana za VW Tiguan proizvodit će se u tvornici AD Plastika u ruskoj Kalugi, a početak proizvodnje je najavljen u veljači 2018. godine.

Predviđeno trajanja projekta je četiri godine, a planirane godišnje količine su 22.000 vozila. Sveukupni previđeni godišnji prihod od te dvije nominacije na razini AD Plastik Grupe su oko 750.000 eura. Podsjetimo, AD Plastik je u lani u studenom nominiran i za nove poslove za Renault Grupu, vrijedne oko 16,5 milijuna eura.  Nakon tog ugovora objavljeno je i da je solinska tvrtka dobila dodatne poslove na projektu Edison, odnosno proizvodnju centralne konzole za vozila Smartforfour i Smartfortwo, a prihod od posla se procjenjuje na tri milijuna eura godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close