Zagrebačka banka postala specijalist za dionicu Podravke

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2014. u 14:21
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Predstavnici Zagrebačke banke d.d. i Zagrebačke burze d.d. potpisali su ugovor o obavljanju poslova Specijalista za dionicu Podravke d.d., koji stupa na snagu 8. rujna 2014. godine.

Predstavnici Zagrebačke banke d.d. i Zagrebačke burze d.d. potpisali su ugovor o obavljanju poslova Specijalista za dionicu Podravke d.d., koji stupa na snagu 8. rujna 2014. godine, priopćeno je iz te banke.

„Sa zadovoljstvom objavljujemo da se dugogodišnja uspješna suradnja između Podravke i Zagrebačke banke nastavlja i na području specijalističke trgovine. Ovom potezom Uprava Podravke nastoji dodatno osigurati veću likvidnost dionice kompanije i samim time povećati njenu atraktivnost. Ovime također pokazujemo usmjerenost vodstva kompanije prema interesima dioničara i sigurnosti njihovog ulaganja“, izjavio je Miroslav Klepač, član Uprave Podravke.

„Iznimno nam je drago što Zagrebačka banka postaje Specijalist za dionicu Podravke d.d., jednu od najuspješnijih hrvatskih kompanija. Očekujemo da će, nakon dugogodišnje dobre suradnje s Podravkom u ostalim segmentima poslovanja, ovaj aranžman doprinijeti povećanju likvidnosti trgovanja dionicom Podravke, čime će se povećati i atraktivnost dionice za investitore. Pri tome, ovim aranžmanom pridonosimo i daljnjem razvoju hrvatskog tržišta kapitala“, izjavio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, istaknula je: "U prvih sedam mjeseci ove godine na Zagrebačkoj burzi specijalistički promet činio je više od +8% prometa dionica čiju likvidnost podpiru specijalisti, što jasno svjedoči o važnosti ove funkcije. Drago nam je da i članovi Burze i izdavatelji u sve većoj mjeri prepoznaju značenje specijalista i njihovo doprinos jačanju povjerenja ulagatelja."

Usluga specijalističke trgovine uključuje istovremeno izlaganje naloga na kupnju i naloga na prodaju dionice kompanije sukladno Pravilima Zagrebačke burze. Ona je važan alat u poboljšanju likvidnosti dionice i smanjivanju volatilnosti njene cijene te istovremenom povećavanju njene atraktivnosti za postojeće i buduće potencijalne investitore.

Zagrebačka banka započet će s obavljanjem poslova Specijalista za dionicu Podravke d.d. 8. rujna 2014.

Komentirajte prvi

New Report

Close