Valamar opet dijeli dio dividende u dionicama

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Dioničari turističke kompanije do 30. svibnja moraju se izjasniti kod SKDD-a kakvu isplatu žele.

Već drugu godinu zaredom Valamar Riviera odlučila se da dio dividende  dioničarima koji to žele isplati u dionicama.

Turistička kompanija pozvala je u petak na skupštinu dioničara koja će se održati 8. svibnja u Rapcu. Na skupštini će dioničari, između ostaloga, odlučivati i o prijedlogu isplate dividende od 90 lipa po dionici. Dioničari koji do 30. svibnja dostave u Središnje klirinško-depozitarno društvo (SKDD) izjavu o isplati u dionicama, dobit će četvrtinu dividende u vrijednosnicama te kompanije.

Ostatak dividende bit će, naravno, isplaćen u novcu. Na pitanje Poslovnog dnevnika koliko je dioničara prošle godine izabralo ovu opciju, iz Valamara su odgovorili kako se za dividendu isplaćenu dijelom u dionicama odlučilo njih 1976. 

"Valamar Riviera uvela je takav model smatrajući ga dobrim i primjerenim budući da daje mogućnost dioničarima da slobodno izaberu isplatu dividende samo u novcu ili u novcu i dijelom u pravima - dionicama. Dakle, dioničarima će SKDD izvršiti isplatu dividende u novcu, a samo dioničarima koji žele i koji to priopće dostavom izjave SKDD-u, dividenda će se dijelom isplatiti u pravima-dionicama", poručili su iz Valamara.

Dividenda se isplaćuje 7. lipnja, a od 14. svibnja dionicom se trguje na burzi bez prava na nju.  

Komentari (16)
 • bisakovi
  bisakovi 15:01 13.5.2019.

  darkwanderer


  Barik - vi ste jedan jako naivan lik ili namjerno drukate za većinske.

  Firma koja ima 40+ konferencijskih dvorana baš treba prostor u zgradi većinskog vlasnika u predgrađu Beču? Za što? Koji su to poslovni partneri koji mogu doći u Beč, ali ih ne zanima kako izgledaju nekretnine koje Valamar ima na Jadranu?

  Podpredsjedniku NO naknada raste 100%, a vama dividenda 12% !!! Ma bravo !!!!

  Cijeli Valamar od 12-og mjeseca radi samo na pripajanju Epic Hospitality Holdinga i to s jedinim ciljem kako bi većinski uštedili 40 miliona eura, a manjinski dobili samo troškove pripajanja!!!

  A što se plahti tiče - kako znate da to ne rade? Kad ih nije sramota ovako očigledno pelješiti firmu, pitanje je što rade ispod pulta???

  I za kraj - Valamar ima EBITDA maržu ispod 35%, a npr. PLAG 44%. Razlika izmedju ova dva broja su upravo svi ovi troškovi i neefikasnosti - namjerne ili nenamjerne - 150+ miliona kuna nepotrenih troškova i neefikasnosti!!!

  A vi i dalje samo pišite hvalospjeve i potičite ih da rade takve stvari još više i još češće!!!


  Potpuno ste u pravu kolega.
  Ja vec duze vremena upozoravam da mali retail dionicari budu oprezni vezano za ovu dionicu zbog istih razloga i da gledaju samo “brojke ”,a ne slusaju prazne price,ali Barikb i nekolicina njegovih “pajdasa” napadaju i vredaju svakoga “ad hominem” tko ima drugacije misljenje bazirano na cinjenicama.
 • istriano
  istriano 12:39 13.5.2019.

  Po kojoj se formuli izračunava cijena takvih dionica?

 • Podravina
  Podravina 10:26 3.5.2018.

  Ak ima sve više dionica onda se smanjuje vrednost? Ili oni to budu davali dionice koje su vec izdate pa samo mjenjaju vlasnika ?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!