U listopadu na ZSE 33 posto veći promet

Autor: Marija Brnić , 05. studeni 2018. u 21:59
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najtrgovanija dionica u listopadu bila je Valamar Riviera koja je prikupila 28,8 milijuna kuna prometa i uz mjesečni pad cijene od 0,8 posto.

Listopad je na Zagrebačkoj burzi donio rast prometa po svim kategorijama. Dionicama je unutar knjige ponuda trgovano je 11,6 posto, a obveznicama čak 369,6 posto više nego prethodnog mjeseca. Pri tom je ukupni promet bio za trećinu veći nego u rujnu. Tržišna kapitalizacija listiranih vrijednosnica neznatno je porasla, dok su indeksi CROBEX i CROBEXtr blago korigirani za 0,17 posto. Među dioničkim indeksima, najveći rast imao je CROBEXkonstrukt koji je porastao za sedam posto na mjesečnoj razini.

Najtrgovanija dionica u listopadu bila je Valamar Riviera koja je prikupila 28,8 milijuna kuna prometa i uz mjesečni pad cijene od 0,8 posto. Slijedi HT sa 17,2 milijuna čija se cijena ostala bez promjene te Arena Hospitality Group čiji je promet dosegnuo 14,8 milijuna kuna i pad vrijednosti 3,75 posto. Među dionicama koje se ističu najvećim mjesečnim rastom cijene su Petrokemija (80,9 posto), Granolio (79 posto) te Tehnika (33 posto). Istodobno, na vrijednosti su u listopadu najviše izgubile dionice Uljanika (57,4 posto), Dalekovoda (13,8 posto) te Hotela Zlatni Rat čija je cijena smanjena 12 posto u odnosu na prethodni mjesec.

Komentirajte prvi

New Report

Close