Traži isplatu zadržane dobiti, jer je Uprava nesposobna

Autor: Tin Bašić , 07. kolovoz 2012. u 22:00

Ako prođe prijedlog na skupštini, prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, Ksenija Juhn-Bojađijev dobit će 26,1 milijun kuna

Ksenija Juhn-Bojađijev, njezin sin Matija te ICF Grupa zatražili su dopunu dnevnog reda glavne skupštine SN Holdinga kako bi se dioničari mogli očitovati o isplati dividende od 50 kuna po dionici. Zatražili su isplatitu 133,5 milijuna kuna, jer, kako su pojasnili, otkad je osnovan SN Holding dioničarima nije isplaćena dividenda,a s druge strane Uprava ne povećava vrijednost imovine kompanije. Time bi, prema dostupnim podacima Depozitorija, Juhn-Bojađijev dobila 26,1 milijun kuna.

Raspolaganje gotovinom
“Ovdje nije riječ samo o dobiti od 440,4 milijuna kuna ostvarenoj u 2010. godini. SN Holding od ranije ima zadržanu, a nepodijeljenu dobit od 281,5 milijuna kuna. Stoga, ukupna neraspoređena dobit, ne računajući onu iz 2011., iznosi 722,4 milijuna kuna”, stoji u obrazloženju nezadovoljnih dioničara koji zajedno imaju udjel od 19,80% u SN Holdingu. Istovremeno nezadovoljni dioničari upozorili su da SN Holding već godinama raspolaže sa više od 160 milijuna kuna gotovine. “Međutim, nema razvoja novih projekata, a SN Holding te novce ne ulaže u nove investicije. Rezultat toga je da Uprava ne povećava vrijednost imovine pa tako ni vrijednost za dioničare”, stoji u obrazloženju dopune dnevnog reda skupštine koja je zakazana za 28. kolovoza. Dioničari su prozvali Upravu, koju čine Darko Ostoja i Joško Marić, da netransparentan način vode kompaniju te dioničarima i javnosti ne dostavljaju odgovarajuće informacije od materijalne važnosti.

Niska cijena na tržištu
“Cijena dionica je na neadekvatno niskoj razini, a volumen prometa na tržištu je izuzetno mali. Kako je zbog toga dioničarima uskraćena mogućnost da putem tržišta realiziraju svoje ulaganje u dionice SN holdinga isplata dividende jedina je mogućnost da dioničarima nadoknadi njihovo povjerenje koje su iskazali Upravi investirajući u dionice SN holdinga”, tvrde nezadovoljni dioničari. Pokušali smo stupiti u kontakt sa Darkom Ostojom, no do zaključenja broja nije odgovarao na pozive.

Komentirajte prvi

New Report

Close