Snap prvi put pao ispod 20 dolara

Autor: Tomislav Pili , 19. ožujak 2017. u 21:59
I dalje u plusu 17 posto/REUTERS

Ukupno šest stručnjaka preporučuje prodaju dionice, kupnju nitko.

Cijena dionice Snapa, kompanije koja stoji iza aplikacije Snapchat, pala je u četvrtak prvi puta ispod razine od 20 dolara nakon što su joj analitičari dodijelili još jednu preporuku "prodati".

U trgovanju krajem prošloga tjedna dionica Snapa potonula je četiri posto na 19,92 dolara, prenosi Reuters. No, u odnosu na cijenu iz inicijalne javne ponude početkom ovog mjeseca Snap je i dalje u plusu od 17 posto. Podsjetimo, uvrštenje na tržište ove dionice 2. ožujka bio je najveći burzovni događaj u posljednje tri godine s obzirom na vrednovanje kompanije od gotovo četiri milijarde dolara.

Prvi dan trgovanja obilježio je eksplozivni rast od 44 posto na 24,48 dolara, a u idućim je danima cijena polako, ali sigurno počela slabiti. Naime, glavna zabrinutost investitora odnosi se na pitanje hoće li i kada će Snap postati profitabilan. Uostalom, i sama je tvrtka u prospektu upozorila kako možda nikada neće ostvariti dobit. Najnoviji udarac s analitičarske strane došao je iz  tvrtke MoffettNathanson čiji je analitičar Michael Nathanson dodijelio dionici preporuku "prodati". Istovjetnu preporuku sada je dalo ukupno šest analitičara, dok trojica imaju neutralno mišljenje, pokazuju podaci Thomson Reutersa. Kupnju Snapa – za sada – ne preporučuje nitko. 

Komentirajte prvi

New Report

Close