Razočaravajuća premijera Granolia

Autor: Tomislav Pili , 23. ožujak 2015. u 22:00
Granolio je podijelio letargičnu sudbinu cijele burze/G. Jakuš/PIXSELL

Dionicom prvi dan trgovanja ostvareno manje od 12.000 kuna prometa.

Letargično raspoloženje investitora i iznimno niski prometi posljednjih dana na Zagrebačkoj burzi nisu mogli zaobići ni novu dionicu na tržištu – Granolio.

Vrijednosnicom ove mlinarske tvrtke u ponedjeljak, prvog dana njezina trgovanja, ostvaren je mali promet od svega 12.000 kuna. U redovnoj trgovini 88 komada prodano je u rasponu između 135 i 139 kuna, a cijena se zaustavila na 135 kuna. No, u blok i OTC transakcijama vlasnika je promijenilo 30.000 dionica u ukupnoj vrijednosti od 3,1 milijuna kuna. Iako analitičari nisu predviđali osobiti interes ulagača za tom dionicom zbog njezine vlasničke strukture u kojoj su uglavnom institucionalni ulagači, može se reći da je Granoliova burzovna premijera ipak razočarala.

No, na burzi je već danima slab interes ulagača, komentirao je Roman Rinkovec, broker u investicijskoj kući Credos. "Stoga i Granolio dijeli sudbinu cijele burze", dodao je Rinkovec. Kao pokazatelj interesa dovoljno govori da je gotovo cijeli dan stajao samo jedan nalog na kupnju dionica Granolia. 

Komentirajte prvi

New Report

Close