Podravka uzela pola dioničkog prometa

Autor: Tomislav Pili , 26. travanj 2018. u 16:58
Foto: Thinkstock

Glavni dionički indeks CROBEX zaustavio se na 1793 boda što je 0,41 posto više nego dan ranije.

Na krilima Podravke čiji su rekordni poslovni rezultati očito impresionirali i investitore indeksi Zagrebačke burze u četvrtak su ojačali, ali uz znatno manji promet nego dan ranije.

Završetkom trgovinskog dana tijekom kojeg je oscilirao između negativnog i pozitivnog područja, glavni dionički indeks CROBEX zaustavio se na 1793 boda što je 0,41 posto više nego dan ranije.

CROBEX10 porastao je još izraženijih 0,62 posto, a zaustavio se na 1043 boda. Međutim, likvidnost trgovanja nije pratila trend povećanja cijena vrijednosnica.

Dionički promet iznosio je svega 4,7 milijuna kuna, a kada se pribroji i obveznički promet od 5,2 milijuna kuna, ukupno je protrgovano vrijednosnicama za 10 milijuna kuna. Milijunski promet ostvarila je samo Podravka prikupivši gotovo dva milijuna kuna, a cijena joj je pri tome skočila 1,7 posto na 290 kuna.

Podsjetimo, Podravka je u srijedu izvijestila o nikad većoj operativnoj dobiti u prvom tromjesečju. Unatoč osjetnijem rastu cijene dionice, koprivničkoj kompaniji to ipak nije bilo dovoljno za osvajanje titule dobitnika dana.

Time se ovjenčala Atlantska plovidba skočivši 2,3 posto na 536 kuna. Gubitnik dana dionica je Optima telekoma koja je oslabila 2,9 posto te se zaustavila na dvije kune.

Komentirajte prvi

New Report

Close