Počeo upis novih dionica Luke Rijeka

Autor: Poslovni dnevnik , 29. lipanj 2015. u 21:59
Kapital se povećava za 300 mil. kuna/NP/PIXSELL

Luka Rijeka povećat će temeljni kapital za najviše 300 milijuna kuna izdavanjem najmanje šest milijuna, a najviše 7,5 milijuna novih dionica.

Otvaranjem knjige upisa za prva tri kruga, u ponedjeljak je započeo upis novih dionica Luke Rijeka, čiji bi se temeljni kapital po dovršetku moguća četiri kruga upisa trebao povećati za najviše 300 milijuna kuna. Luka Rijeka povećat će temeljni kapital za najviše 300 milijuna kuna izdavanjem najmanje šest milijuna, a najviše 7,5 milijuna novih dionica nominalne vrijednosti od 40 kuna po dionici.

Nove se dionice nude u rasponu od 40 do 70 kuna, a u prva tri kruga nude se postojećim dioničarima, kvalificiranim ulagateljima te bivšim i sadašnjim zaposlenicima. U prvom krugu, koji je započeo u ponedjeljak i trajat će do 16. srpnja, pravo na upis imaju postojeći dioničari. U drugom krugu, koji traje do 9. srpnja upisivat će se dionice koje preostanu iz prvog kruga, a pravo na upis imaju mirovinski i investicijski fondovi, osiguravajuća društva i banke. Preostale dionice u trećem krugu koji traje do 16. srpnja upisuju sadašnji i bivši radnici. 

Komentirajte prvi

New Report

Close