Obavijesti iz Leda 'zasule' Zagrebačku burzu, evo što je novo

Željko Lukunić/PIXSELL Željko Lukunić/PIXSELL

Na Burzi je među ostalim osvanula i obavijest da je Agrokor pao ispod praga od 75 posto glasačkih prava u Ledu.

Agrokor je 24. prosinca pao ispod praga od 75 posto glasačkih prava u Ledu, nakon što je temeljem rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu povećan broj dionica s pravom glasa na koje je podijeljen temeljni kapital izdavatelja, stoji u obavijesti objavljenoj danas na Zagrebačkoj burzi.

Nakon povećanja temeljnog kapitala Leda, Agrokor raspolaže s ukupno 173.606 redovnih dionica Leda, oznake LEDO-R-A što predstavlja 55,30 posto temeljnog kapitala. U obavijesti se navodi i da je Allianz ZB 19. prosinca upisao 25.205 redovnih dionica Leda, oznake LEDO-R-B, koje nakon provedenog povećanja kapitala daju ukupno 25.206 glasova na Glavnoj skupštini, što predstavlja 8,03 posto temeljenog kapitala.

Ledo je danas dostavio i obavijest o upisu povećanja temeljnog kapitala u depozitarij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD).

Međutim, to nisu jedine informacije u vezi Leda koje su se danas pojavile na web stranicama Zagrebačke burze. Naime, tvrtka je također izvijestila kako je potpisala ugovore o obavljanju poslova specijalista za trgovinu dionicama – 28. prosinca sa Raiffeisen bankom, a 31. prosinca sa Erste bankom. Navedeni ugovori također su danas objavljeni na Burzi, a možete ih vidjeti ovdje i ovdje

Dionicama Leda danas je na Zagrebačkoj burzi ostvareno 235,6 tisuća kuna prometa, a cijena im se nije mijenjala i ostala je na 7.600 kuna.

Komentari (2)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve