Obavijesti iz Leda ‘zasule’ Zagrebačku burzu, evo što je novo

Autor: Poslovni.hr , 31. prosinac 2012. u 16:17
Željko Lukunić/PIXSELL

Na Burzi je među ostalim osvanula i obavijest da je Agrokor pao ispod praga od 75 posto glasačkih prava u Ledu.

Agrokor je 24. prosinca pao ispod praga od 75 posto glasačkih prava u Ledu, nakon što je temeljem rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu povećan broj dionica s pravom glasa na koje je podijeljen temeljni kapital izdavatelja, stoji u obavijesti objavljenoj danas na Zagrebačkoj burzi.

Nakon povećanja temeljnog kapitala Leda, Agrokor raspolaže s ukupno 173.606 redovnih dionica Leda, oznake LEDO-R-A što predstavlja 55,30 posto temeljnog kapitala. U obavijesti se navodi i da je Allianz ZB 19. prosinca upisao 25.205 redovnih dionica Leda, oznake LEDO-R-B, koje nakon provedenog povećanja kapitala daju ukupno 25.206 glasova na Glavnoj skupštini, što predstavlja 8,03 posto temeljenog kapitala.

Ledo je danas dostavio i obavijest o upisu povećanja temeljnog kapitala u depozitarij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD).

Međutim, to nisu jedine informacije u vezi Leda koje su se danas pojavile na web stranicama Zagrebačke burze. Naime, tvrtka je također izvijestila kako je potpisala ugovore o obavljanju poslova specijalista za trgovinu dionicama – 28. prosinca sa Raiffeisen bankom, a 31. prosinca sa Erste bankom. Navedeni ugovori također su danas objavljeni na Burzi, a možete ih vidjeti ovdje i ovdje

Dionicama Leda danas je na Zagrebačkoj burzi ostvareno 235,6 tisuća kuna prometa, a cijena im se nije mijenjala i ostala je na 7.600 kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

vodoinst :
“Ne spominjite komunjare koji se za naše novce provode u najskupljim destinacijama
http://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-linic-na-godisnjem-odmoru-u-dubaiju-snimljen-ispred-hotela-u-kojem-nocenje-stoji-15000-kuna/654888.aspx [index.hr]
a narodu će pričati o odricanju, o tome da moraju plaćati veće poreze a primati manju plaću”

Veliko angažiranje, poslovi na čistoj transparentnosti, trganje na sve strane…
samo je izraz zahvalnosti za upis milijuna kuna kapitala, neophodno potrebnih
za opstanak i razvoj Todorićevog carstva…….

New Report

Close