Iza kupca 54% LRH zaklada s 3,6 milijarde eura aktive

Gitone Adriatic želi i preostalih 46 posto dionica opatijskog hotelijera/Goran Kovačić/PIXSELL Gitone Adriatic želi i preostalih 46 posto dionica opatijskog hotelijera/Goran Kovačić/PIXSELL

Tvrtka Gitone Adriatic pod vlasničkom kontrolom Holstera, povezanog s Lürssenima.

Na inicijativu Hanfe isplivali su financijski podaci o privatnoj zakladi Holster iz Beča, pod čijom je vlasničkom kontrolom kupac većinskog udjela u LRH, tj. nova hrvatska tvrtka Gitone Adriatic.

Kako iznose, Holster ima aktivu od oko 3,6 milijarde eura, zadržanu dobit blizu 3 mlrd. eura, a temeljni kapital blizu 630 mil. eura. U 2017. je ostvareno oko pola milijarde eura neto dobiti, no lani su imali gubitak od oko 61 mil. eura.

Opetovanim navodima Gitone Adriatica da zajedno djeluje s dva austrijska i jednim hrvatskim subjektom (Gitone Kvarner registriran na zasebnoj zagrebačkoj adresi) loptica se prebacuje na teren regulatornih odluka, počevši s time što će reći AZTN.

Upit Hanfe u kojem traže dodatne informacije bitne za postupak glede mogućnosti preuzimanja preostalih dionica kvarnerskog hotelijera (oko 46%), tako je rezultirao s ponovljenim podatkom o vlasničkoj povezanosti s austrijskom tvrtkom Gitone Beteiligungsverwaltungs kao osnivačicom te navedenom zakladom.

No, sad se u odnosu na nju eksplicitno navodi da "drži većinu udjela u jednom od najvećih njemačkih društava za brodogradnju (Lürssen grupa iz Bremena) te investira u različite vrste imovine".

Pretežito je orijentirana, kažu, na djelatnosti povezane s nekretninama (uključujući u hotelijerstvu) i industrijskom imovinom, čime se potvrđuje veza zaklade i bogate njemačke obitelji Lürssen iz Bremena te s njenim vlasništvom nad jednim od globalnih lidera na tržištu brodogradilišta za luksuzne jahte. 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve