Ingrini prihodi lani pali za 30 posto

Autor: Marija Brnić , 25. travanj 2017. u 21:59
Predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim/Tomislav Miletić/PIXSELL

Glavnina prihoda ostvarena je prodajom u inozemstvu, čak 60 posto.

Grupacija Ingra ostvarila je lani pozitivan rezultat prije jednokratnih usklada iz restrukturiranja, a koje se uglavnom odnose na proces restrukturiranja i predstečajnu nagodbu.

Neto dobit iznosi 2 milijuna kuna, dok je u 2015. dobit bila 138 mil. kuna. Ukupni poslovni prihodi pali su u 2016. za 29% i iznose 75 mil. kuna, pri čemu su prihodi od prodaje smanjeni za 30 posto, na 71 mil. kuna.

Glavnina prihoda ostvarena je prodajom u inozemstvu, čak 60%, što je preokret u usporedbi s prethodom godinom u kojoj je, kako navodi uprava u izviješću, glavnina prihoda ubirana prodajom stanova i poslovnih prostora na projektu Dvori Lapad. Lani prihodi iz inozemstva porasli za 45 posto, ponajviše zahvaljujući  radovima na hidromehaničkoj opermi alžirske brane Tagharist. U Alžiru je Ingra dogovorila ili je u postupku razmatranja za još nekoliko projekata.

Grupacija je u 2016. iskazala operativni gubitak prije poreza i kamata (EBIT) u iznosu od 14 mil. kuna, za razliku od pozitivnog EBIT-a u od 158 mil. kuna u 2015. 

Komentirajte prvi

New Report

Close