Indeks pao, promet iznad 5 milijuna kuna

Autor: Tomislav Pili , 18. prosinac 2019. u 18:44
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

S dionicama je protrgovano za 5,3 milijuna kuna, a razinu iznad milijun kuna prometa prešla je samo Podravka koja je prikupila 1,2 milijuna kuna.

Dionički indeksi Zagrebačke burze u srijedu su prekinuli trodnevni pozitivni niz u relativno skromnom trgovanju koje je iznjedrilo samo jednog “milijunaša”. Završetkom trgovanja CROBEX se zaustavio na 2009 bodova što je 0,3 posto niže nego dan ranije. U minusu je zaključio i CROBEX10 koji se spustio do 1190 bodova što je 0,19 posto niže u odnosu na utorak.

S dionicama je protrgovano za 5,3 milijuna kuna, a razinu iznad milijun kuna prometa prešla je samo Podravka koja je prikupila 1,2 milijuna kuna. Cijena joj je pri tome povećana za 0,6 posto, pa ta dionica sada vrijedi 471 kunu. Dobitnik dana dionica je Đure Đakovića koja je tako prekinula trodnevni negativni niz.

Uspjela se dijelom oporaviti skokom cijene od preko četiri posto čime je dosegla 5,16 kuna. Istaknimo da je rast cijene ostvaren na prometu od 57.000 kuna. Tri dana rasta prekinula je pak dionica osječke Saponije, gubitnika dana. U srijedu je njezina vrijednost potonula 2,5 posto te joj se cijena zaustavila na 312 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close