IGH pao na 143 kune, najniže od kraja 2016.

Trgovanje je proteklo u uvjetima skromne likvidnosti, kako je i uobičajeno za ljetne mjesece, pa je ukupan dionički promet dosegao tek 5,6 milijuna kuna/GettyImages Trgovanje je proteklo u uvjetima skromne likvidnosti, kako je i uobičajeno za ljetne mjesece, pa je ukupan dionički promet dosegao tek 5,6 milijuna kuna/GettyImages

Trgovanje je proteklo u uvjetima skromne likvidnosti, kako je i uobičajeno za ljetne mjesece, pa je ukupan dionički promet dosegao tek 5,6 milijuna kuna.

Novi radni tjedan na Zagrebačkoj burzi investitori su odlučili otvoriti u negativnom tonu. Završetkom trgovanja u ponedjeljak indeksi su dodatno oslabili nakon pada u petak.

Naime, CROBEX se zaustavio na 1830 bodova što je 0,31 posto niže dok je CROBEX10 izgubio nešto izraženijih 0,36 posto spustivši se na 1067 bodova.

Trgovanje je proteklo u uvjetima skromne likvidnosti, kako je i uobičajeno za ljetne mjesece, pa je ukupan dionički promet dosegao tek 5,6 milijuna kuna. Nakon prošlotjedne dominacije turističkih dionica, ljestvicom najlikvidnijih izdanja u ponedjeljak je "zagospodarila" Podravka ubilježivši 2,2 milijuna kuna.

Pri tome je ostvaren i sasvim solidan rast cijene od 1,5 posto na 343 kune. Time je ovogodišnji rast cijene vrijednosnice koprivničke prehrambene kompanije prešao 27 posto što je daleko bolji rezultat od minusa CROBEX-a za 2018. od 0,65 posto.

Među samo 10 dionica kojima je porasla cijena izdvaja se skok Tehnike koja nastavlja u ritmu "korak naprijed, korak nazad".

Nakon što je u petak izgubila preko 17 posto vrijednosti, u ponedjeljak je uspjela nadoknaditi veći dio gubitaka skočivši 14,7 posto na 39 kuna. Gubitnik dana je Institut IGH padom od 9,5 posto na 143 kune, najnižu razinu od 23. studenog 2016.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve