I Uljanik Plovidba sudjeluje u dokapitalizaciji Uljanika

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2012. u 11:48
PIX

Uljanik Plovidba objavila je da kao ulagatelj sudjeluje u javnoj ponudi nove emisije dionica Uljanika.

Uljanik Plovidba objavila je putem Zagrebačke burze da kao ulagatelj sudjeluje  u javnoj ponudi nove emisije dionica Uljanika.

Temeljem odobrenog prospekta Uljanika kao izdavatelja, Uljanik Plovidba je odlučila sudjelovati u povećanju temeljnog  kapitala Uljanika, što je urednom predajom potrebne dokumentacije potvrđeno dana 23. studenoga 2012. godine, stoji u obavijesti.

"Pored pozitivnih efekata povećanja  kapitala na daljnje poslovanje ULJANIK d.d., Društvo je prilikom donošenja odluke o ulaganju,  poseban naglasak stavilo na provedbu započetih zajedničkih projekata izgradnje brodova za prijevoz rasutih tereta", zaključuje se u obavijesti.

Podsjetimo, nedavno su Tankerska plovidba. Adris grupa i Croatia osiguranje također objavile kako će sudjelovati u kupnji novih dionica Uljanika.

Uljanik Plovidba stekla 682 dionice

Uljanik Plovidba je stekla ukupno 682 vlastite dionice što predstavlja  0,118 posto temeljnog kapitala društva, stoji u odvojenom priopćenju objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi.

Nakon ovog stjecanja ukupni broj trezorskih dionica iznosi 30.421, što predstavlja  5,25 posto  temeljnog kapitala društva. Stjecanje dionica izvršeno u periodu od 21. do 23.11.2012. godine. Dionice su stečene po cijeni od 219,72 kuna po komadu sukladno Odluci Glavne skupštine od 24. 08. 2011. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close