Europrim svoj udjel u Jamnici prodao ‘skrbničkim računima’

Autor: Tin Bašić , 24. travanj 2013. u 22:00
Tvrtka koja je registrirana za priređivanje igara na sreću imala je 176 dionica Jamnice/PIX

Tvrtka Europrim početkom mjeseca kupila je 176 dionica Jamnice od Investca i bila je peti po veličini dioničar, sad više nije na top listi.

Najveće promete dionicom Jamnice u njezinoj povijesti na tržištu kapitala, a na burzu je uvrštena 2003. godine, prošloga je tjedna napravio Europrim.

Ta tvrtka, koja je registrirana za djelatnost kockanja i klađenja (prema NKD-u), odnosno priređivanjem igara na sreću na automatima u automat klubovima, imala je 176 dionica Jamnice i bila je pet dioničar po veličini, no čini se da ih je sve prodala.Prema najnovijim podacima Depozitorija, Europrim više nije među deset najvećih dioničara. Prodao je najmanje 106 vrijednosnica s obzirom na to da deseti dioničar drži njih 70. Dionice Europrima kupili su ulagači koji se skrivaju iza skrbničkih računa Zagrebačke banke, Privredne banke Zagreb i Erste banke. Njima se broj dionica u portfelju povećao za ukupno 105 komada. Kontaktirali smo Europrim i upitali ih jesu li prodali sve dionice ili samo dio te smo tražili objašnjenje zašto su ih prodali, no do zaključenja broja nisu se javili.

Podaci SKDD-a pokazuju da je Europrim, čiji je osnivač Davor Kolak, a direktor Ivan Lalić, dionice Jamnice stekao početkom ovog mjeseca, kupivši ih od investicijskog društva Investco. To je društvo već godinama povezano s Agrokorom Ivice Todorića. Ono je, između ostalog, treći dioničar Konzuma i Zvijezde te osmi dioničar Leda. Investco je inače u prosincu prošle godine imao 2,57 milijuna dionica Konzuma i bio je drugi dioničar po veličini. Agrokoru je prodao 1,2 milijuna komada, zbog čega je i nastala Agrokorova obveza preuzimanja trgovačkog lanca, a  paket Investca je pao na 1,36 milijuna komada. No, i te dionice će Investco prodati Agrokoru temeljem predugovora i to čim se izbriše zalog kojim su te dionice opterećene. Prošloga četvrtka tijekom posebnog režima trgovanja na Zagrebačkoj burzi, koje traje od 11 do 13 sati, prošao je nalog sa 70 komada dionica Jamnice ukupne vrijednosti 3,57 milijuna kuna.

Ukupno je toga dana 120 dionica promijenilo vlasnika, a ukupni promet bio je 6,13 milijuna kuna. Cijena po kojoj su ulagači prodavali i dionice bila je 51.110 kuna, što je 2,65 posto manje od prethodnog dana. I idućega dana nastavljeno je intenzivnije trgovanje. Kroz jedan nalog prošao je 31 komad, a kroz drugi njih 12. Ukupno je u petak vlasnike promijenila 71 dionica, a ukupni promet bio je 3,69 milijuna kuna. Usporedbe radi, prosječan dnevni promet dionicama Jamnice od početka godine do prošlog četvrtka bio je 107.000 kuna. Od ukupno 74 trgovinska dana koliko ih je bilo na Zagrebačkoj burzi od početka siječnja do četvrtka, dionicama Jamnice trgovalo se svega 19. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Kako to da im je Invesco prodao?
Tko iza toga stoji?

na jamnici je bila dojava sa bloga.


Ta tvrtka, koja je registrirana za djelatnost kockanja i klađenja (prema NKD-u), odnosno priređivanjem igara na sreću na automatima u automat klubovima, imala je 176 dionica Jamnice i bila je pet dioničar po veličini, no čini se da ih je sve prodala

Ako su poslusali Ivanu i stavili sve na Borussiu dobro su napravili.

Ta tvrtka, koja je registrirana za djelatnost kockanja i klađenja (prema NKD-u), odnosno priređivanjem igara na sreću na automatima u automat klubovima, imala je 176 dionica Jamnice i bila je pet dioničar po veličini, no čini se da ih je sve prodala

Ako su poslusali Ivanu i stavili sve na Borussiu dobro su napravili.

New Report

Close