CROBEX ojačao više od jedan posto

Autor: Tomislav Pili , 02. svibanj 2018. u 17:21
Foto: Thinkstock

Već četiri dana raste i CROBEX10 skočivši 1,17 posto te sada vrijedi 1067 bodova.

Završetkom sezone objave financijskih izvješća nije posustao i optimizam domaćih ulagača. Završetkom trgovanja na Zagrebačkoj burzi u srijedu indeks CROBEX ojačao je više od jedan posto na 1828 bodova čime je pozitivna serija glavnog dioničkog mjerila domaćeg tržišta produžena na četvrti dan.

Već četiri dana raste i CROBEX10 skočivši 1,17 posto te sada vrijedi 1067 bodova. Međutim, rast vrijednosti indeksa ostvaren je u uvjetima skromne likvidnosti.

Naime, dionički je promet dosegao svega 5,5 milijuna kuna, a ukupni je promet dosegao 15 milijuna kuna zahvaljujući trgovanju obveznicama za 9,4 milijuna kuna.

Praktički polovica dioničkog prometa ostvarena je u trgovanju Valamar Rivierom koja je prikupila 2,2 milijuna kuna. Cijena burzovne turističke perjanice pri tome je skočila 2,7 posto na 42,10 kuna.

Unatoč sasvim solidnom rastu cijene, to ipak nije bilo dovoljno da Valamar dohvati i titulu dobitnika dana. Time se okitila dionica Podravke skočivši 3,8 posto na okruglih 300 kuna.

Podravkina dionica posljednji je puta toliko vrijedila 30. studenog prošle godine. Gubitnik dana dolazi iz brodarskog sektora. Riječ je o Jadroplovu koji je prekinuo trodnevnu seriju bez gubitka cijene potonuvši 6,45 posto na 29 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close