AUDIO nije prodao sve dionice Zabi

Autor: Tin Bašić , 11. siječanj 2013. u 19:10
Dođe li do istiskivanja, agencija bi mogla dobiti manje u odnosu na cijenu u preuzimanju

Državna agencija postala drugi dioničar po veličini.

Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) djelomično je prihvatila ponudu za preuzimanje Istraturista koju je objavila Zagrebačka banka – prodala je 50.499 dionica od ukupno 81.619.

Time je AUDIO uprihodio 7,87 milijuna kuna, a podaci SKDD-a pokazuju da je nakon preuzimanja, agencija postala drugi dioničar po velićini s vlasništvom nad 31.120 dionica. No budući da će se za nekoliko mjeseci dionice Istraturista delistirati s burze, njihova kupoprodaja neće biti toliko transparentna. Teoretski se tada može dogoditi da Zaba kupi još 91.845 dionica čime bi postala 95-postotni vlasnik Istraturista.

Dogodi li se to, a AUDIO u međuvremenu ne proda dionice te tvrtke budući da su one, kažu u agenciji, zbog pretvorbe rezervirane za neku namjenu, Zaba može pokrenuti istiskivanje pa bi državna agencija mogla dobiti manje novca u odnosu na cijenu u preuzimanju. Sve vrijednosnice prodali su pak mirovinski fondovi, stoji u najnovijem popisu u SKDD-a. Kako se i pretpostavljalo, Erste Plavi je prodao svih 3696 komada za 619.000 kuna. RBA OMF je svojih 272.892 komada prodao za 42,5 milijuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close