Aluflexpack najavio izlazak na burzu

Autor: Poslovni dnevnik , 03. lipanj 2019. u 21:59
Pribavlja se do 150 milijuna eura/REUTERS

Trgovina dionicama trebala bi započeti 28. lipnja.

Švicarsko-hrvatski proizvođač ambalaže Aluflexpack u ponedjeljak je priopćio da planira inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) na burzi u Zürichu kako bi pribavio 130 do 150 milijuna eura za proširenje pogona, automatizaciju i manje akvizicije.

Trgovina dionicama trebala bi započeti 28. lipnja, kazao je na konferenciji za novinstvo financijski direktor Johannes Steurer.

Banka Berenberg bit će globalni koordinator IPO-a i vodit će knjigu upisa, u suradnji sa Zürcher Kantonalbankom. Raiffeisen Centrobank bit će suaranžer izdanja.

U slučaju da potražnja premaši ponudu na IPO-u, vlasnik Aluflexpacka švicarski Montana Tech Components (MTC) ponudit će ulagačima postojeće dionice u vrijednosti do 15 posto osnovne ponude.

Nakon IPO-a Michael Tojner, austrijski investitor i izvršni direktor MTC-a, ostat će većinski dioničar kompanije. U Aluflexpacku žele iskoristiti priliku koju nudi povoljno stanje na tržištima kapitala.

Prema Reutersovom prošlotjednom izvješću, njihova bi tržišna kapitalizacija nakon IPO-a mogla iznositi oko 300 milijuna švicarskih franaka (300 milijuna dolara).

Kompanija je prošle godine ostvarila prihode od 191,8 milijuna eura. U prvom ovogodišnjem tromjesečju prihodi su im skočili 24 posto, na 50,6 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close