AD Plastik dio vodećeg tržišta ZSE, širi svoj biznis u Rusiji

Autor: Suzana Varošanec , 25. prosinac 2018. u 10:30
Marinko Došen/Foto

U 2019. godini počinje proizvodnja velikih projekata, najavljuje predsjednik Uprave Marinko Došen.

Na Vodeće tržište Zagrebačke burze, među prvim kompanijama u tom najzahtjevnijem tržišnom segmentu, uvršten je – AD Plastik.

Ugovor su prošlog petka potpisali predsjednik Uprave Ad Plastika Marinko Došen i predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić. Slijedi, prema Gažić, zajednički rad na podizanju razine transparentnosti, kako bi pružili pozitivan primjer čitavom tržištu. 

Izazovna 2019.  
Prelaskom na prestižno, ali vrlo zahtjevno Vodeće tržište ZSE, želimo svojim primjerom doprinijeti podizanju transparentnosti i korporativnog upravljanja te razvoju tržišta kapitala u RH, izjavio je Došen.

U kratkom osvrtu na poslovni plan kompanije za 2019. Došen je istaknuo sljedeće: "Za nas je prilično izazovna 2019., jer počinje proizvodnja velikih projekata za koje smo se intenzivno pripremali ovu godinu. Ujedno u 2019. planiramo intenzivirati aktivnosti po pitanju razvoja na tržištu Rusije, a očekuje nas i razdoblje potpune integracije naše nove lokacije u Mađarskoj."   

Rastu svi pokazatelji 
Doznajemo da planirani rast ukupnih poslovnih prihoda Grupe za 2019. iznosi preko 10%, a očekivana EBITDA marža je na razini od 13 posto. Očekivana planirana efikasnost poslovanja kroz pokazatelj neto profitne marže na razini je većoj od 6,5%, a više od 100 milijuna je planirani Capex. Na kraju 2019. planiran je ROE od preko 12,5%.  

Komentirajte prvi

New Report

Close