Više od 70 gostiju iz Hrvatske i svijeta na prvom Tjednu dizajna Zagreb

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2014. u 14:33
Screenshot: tjedandizajna.com

Tjedan dizajna Zagreb je gospodarsko-kulturna, izlagačka i promotivna, informativna i edukacijska manifestacija koja će se po prvi puta održati u Laubi od 23. do 27 travnja, priopćili su organizatori.

Tjedan dizajna Zagreb je gospodarsko-kulturna, izlagačka i promotivna, informativna i edukacijska manifestacija koja će se po prvi puta održati u Laubi od 23. do 27 travnja, priopćili su organizatori.

Manifestacija je nastala kroz programsku participaciju niza kontekstualno vezanih organizacija, firmi, inicijativa i pojedinaca iz Hrvatske, regije i svijeta te će vremenski i prostorno uskladiti niz etabliranih događanja sa željom uspostavljanja sinergije i motiviranja suradnje na trenutno fragmentiranoj i nepovezanoj kulturno-gospodarskoj sceni

Glavni program Tjedna dizajna Zagreb baziran je na tri programa:

  • Auto(r) – međunarodna konferencija o dizajnu automobila na kojoj će govoriti više od deset najpoznatijih svjetskih dizajnera automobila, a jedan od njih je Domagoj Đukec, autor dizajna eksterijera BMW-a 2 Active Tourer,
  • Produkteka – platforma produkt dizajna na kojoj će desetak hrvatskih dizajnera predstaviti neke od najuspješnijih komercijalnih hrvatskih proizvoda i 4. Sudnji dan – nezavisni festival kreativnih komunikacija na kojemu će biti nagrađeni najkreativniji pojedinci u regiji.
  • Sudnji dan – nezavisni festival kreativnih komunikacija na kojemu će biti nagrađeni najkreativniji pojedinci u regiji.

Coworking Croatia, Studij dizajna, Centar za dizajn HGK, Tekstilno tehnološki fakultet i Šumarski fakultet organizatori su popratnog programa koji uključuje izložbe, predavanja, panel diskusije, stručne radionice i konzultacije, a u kojima će sudjelovati etablirarne osobe iz kreativne industrije. Neki od njih su Tatjana Bartaković, Danijela Domljan, Ada Kezić, Ksenija Jurinec, Boris Ljubičić, Vanja Blumenšajn, Šesnić&Turković…

Osim edukativnog programa, dio Tjedna dizajna bit će i modni program na kojemu će se predstaviti nekoliko hrvatskih izlagača: Marmelo, Ema & Nalla jewerly, Obekei, Startas i Toxicat.

Tjedan dizajna Zagreb je gospodarsko-kulturna, izlagačka i promotivna, informativna i edukacijska manifestacija koja će se po prvi puta održati u Laubi, kući za ljude i umjetnost, od 23. do 27 travnja, a otvorit će se prodajno orijentiranim predstavljanjem već realiziranih i artikuliranih proizvoda, usluga i djelatnosti iz sektora kreativnih industrija iz Hrvatske i regije – #tdzg Expo zona s početkom u 19 sati. Organizatori pozivaju sve tvrtke, organizacije, profesionalce te mlade profesionalce-studente da se prijave za izlaganje na Expo zoni.

Tjedan dizajna Zagreb otvoren je za posjetitelje svaki dan od 10.00 do 22.00 sati. Zabavni program počinje svakog dana u 21.00 sat.

Tjedan dizajna Zagreb na društvenim mrežama može se pratiti s hashtageom #tdzg, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close