U ovom restoranu mijenjaju otpad za hranu

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2013. u 13:07
Fotografija je preuzeta s portala croenergo.eu

Za vrijeme nedavno završenog “Vienna Design Week-a 2013”, posjetitelji ove kulturne manifestacije imali su priliku okusiti niz zdravih jela.

Za vrijeme nedavno završenog "Vienna Design Week-a 2013", posjetitelji ove kulturne manifestacije imali su priliku okusiti niz zdravih jela te ih platiti organskim otpadom u privremeno otvorenom restoranu BIOMAT.

Ideja ovog restorana izniknula je kao zajednički projekt tvrtke za održivi otpad BIOMAT te studija Vera Weidermann Design Studio. Provedbom ovog projekta htjelo se nadahnuti i osvijestiti posjetitelje o važnosti primjene održivih modela ponašanja u našem svakodnevnom životu.

Gosti su tako bili u mogućnosti donijeti vrećicu organskog otpada i za svaki kilogram otpada dobiti popust od jednog eura na konzumaciju u restoranu. Dobiveni otpad iskorišten je za dobivanje bioplina na obližnjoj urbanoj farmi.

Iako je ideja ovog restorana "živjela" samo tjedan dana, koncept je podigao razinu svijesti o važnosti ponovnog korištenja otpada te njegovog velikog energetskog potencijala.

Autor/Izvor/Fotografija: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS / BIOMAT / Vera Wiedermann Design Studio

Komentirajte prvi

New Report

Close