Za vrijeme nedavno završenog "Vienna Design Week-a 2013", posjetitelji ove kulturne manifestacije imali su priliku okusiti niz zdravih jela te ih platiti organskim otpadom u privremeno otvorenom restoranu BIOMAT.
Ideja ovog restorana izniknula je kao zajednički projekt tvrtke za održivi otpad BIOMAT te studija Vera Weidermann Design Studio. Provedbom ovog projekta htjelo se nadahnuti i osvijestiti posjetitelje o važnosti primjene održivih modela ponašanja u našem svakodnevnom životu.
Gosti su tako bili u mogućnosti donijeti vrećicu organskog otpada i za svaki kilogram otpada dobiti popust od jednog eura na konzumaciju u restoranu. Dobiveni otpad iskorišten je za dobivanje bioplina na obližnjoj urbanoj farmi.
Iako je ideja ovog restorana "živjela" samo tjedan dana, koncept je podigao razinu svijesti o važnosti ponovnog korištenja otpada te njegovog velikog energetskog potencijala.
Autor/Izvor/Fotografija: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS / BIOMAT / Vera Wiedermann Design Studio
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu