Predstavljen Filmski ured Zadar, osnovan radi privlačenja filmskih projekata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. siječanj 2015. u 15:36
Arhivska fotografija: Zvonimir Ćorić / Pixsell

Ured će djelovati u sklopu Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije.

Filmski ured Zadar, prvi takve vrste u Hrvatskoj, osnovan je radi privlačenja filmskih projekata, s kojima uvijek dolazi novac i svjetska promidžba, rečeno je u ponedjeljak na predstavljanju novoga ureda javnosti.

Ured će djelovati u sklopu Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije (INOVAcije), a usluge radi kojih je osnovan pružat će korisnicima besplatno. Posao će mu biti pružati logistiku svima onima koji se odluče snimati na zadarskom području, osiguravat će dozvole za snimanje u Zadarskoj županiji, povezivat će strane i domaće produkcije i raspoložive filmske radnike te posredovati s lokalnim ugostiteljima i hotelijerima.

Zamisao o filmskom uredu pojavila se nakon pokretanja zadarskoga Filmskog festivala "Avantura", koji velik dio svojeg programa posvećuje filmskoj industriji.

Ravnateljica INOVAcije Vedrana Kevrić rekla je na predstavljanju kako Zadarska županija ima vrlo atraktivne i raznolike lokacije zanimljive filmskim producentima. "Zadar ima potencijala za razvoj filmske industrije i zato smo se odlučili na otvaranje ovog ureda. Otvorena je i internetska stranica www.zadarfilmcommition.com na kojoj se mogu vidjeti lokacije i sve informacije o uredu", rekla je Kevrić.

Direktor "Avanture", filmskog festivala koji se u Zadru održava tijekom turističke sezone, Sergej Stanojkovski rekao je kako je svrha Filmskog ureda da bude servis svima koji rade na produkciji filmova.

"Želimo u kooperaciji Filmskog ureda, našeg festivala, grada Zadra i Zadarske županije puno konkretnije promovirati Zadar kao filmsko odredište i tako dovoditi autore i producente te one koji odlučuju gdje će se filmovi snimati", istaknuo je Stanojkovski.

Komentirajte prvi

New Report

Close