Najmodernijim laserima i uređajima do savršene kože lica i tijela

Autor: Marta Duić , 07. veljača 2020. u 08:51
Vlasnica centra Lora Derm Žana Barjaktarević/MARIO POJE

Žana Barjaktarević, vlasnica Medicinsko-kozmetičkog centra Lora Derm ističe da je zadnjih desetak godina narasla svijest o zdravlju i čistoći kože lica, posebice kod mladih.

Medicinsko-kozmetički centar Lora Derm već dvadeset godina uspješno posluje na zagrebačkoj Martinovci. Njihov tim čini šest žena – vrsnih stručnjakinja educiranih u poljima kozmetike i fizioterapije, a otvoriti salon tog tipa bio je san Žane Barjektarević, vlasnice Lora Derma.

"Izuzetno smo motivirane svoj posao obavljati najbolje i zato kod nas nema površnosti u radu i nikada ne izvodimo procedure koje nismo u mogućnosti izvesti kako je zadano. Držimo se zadanih postulata i tako gradimo odnos povjerenja s našim klijentima. Najsretnije smo kad nam se opušteno prepuste da izvedemo dogovoreni tretman i kad sami primijete pozitivne učinke istog na svojem licu ili tijelu. Pedantnost i stručnost koju danas ima moj tim od početka poslovanja zahtijevam i sama od sebe", objašnjava Žana Barjaktarević, vlasnica Lora Derma.

Prisjetila se i početaka te kako je nakon završene srednje škole i zvanja medicinske kozmetičarke žarko željela otvoriti vlastiti salon. "Do ostvarenja tog sna, cijeli moj put je bio usmjeren prema nastavku školovanja na Medicinskom fakultetu i moja obitelj je bila iskreno iznenađena mojom, za njih impulzivnom, odlukom. Sjećam se zabrinutog lica moje mame i tate koji ljutito šuti. Želja je bila jača od roditeljske brige i ja sam otvorila svoj salon. Krenula sam korak po korak. Prve klijentice su bile moje prijateljice. Kako je raslo njihovo zadovoljstvo polako se usmenom predajom širio dobar glas i krug klijenata", prepričava Barjaktarević . Kako kaže, početak je zaista bio težak, a u salonu je provodila najmanje dvanaest sati dnevno.

"Bilo je dana kada sam mislila da neću uspjeti održati visoke standarde koje sam zadala, no odustati je za mene značilo razočarati sebe i prijatelje te obitelj koja vjeruje u mene čak i kada ne razumiju moje životne odabire. Danas usmenu predaju potkrjepljuju i objave na našem Instagram i Facebook profilu, a pozivi klijenata su bitni jednako kao i u počecima centra. Ponosna sam da i danas, po preporuci već zadovoljnog korisnika, u centar ušeta nova mušterija", pohvalila se Barjaktarević. Budući da je znatiželjna po prirodi, zanimale su je i novosti iz svijeta kozmetologije, a ta ista znatiželja ju je odvela na različite kongrese.

Stalne edukacije
"Na jednom sam prvi put vidjela laser za uklanjanje dlačica na djelu. Zainteresirala me ta potpuno nova tehnologija, u Europi još rijetko viđena, a kod nas u potpunosti nedostupna. Ohrabrila sam se nabaviti prvi laser. Nabavka tako sofisticiranog uređaja podrazumijevala je dobro savladati njegove tehničke osobine, mehanizme i metodologiju rada. Sve je trebalo proučiti da bi se klijenti osjećali sigurno i da im mogu odgovoriti na sva pitanja vezana na rad lasera. Da je moja odluka bila dobra govori i činjenica da je nakon par godina to postao jedan od najizvođenijih laserskih tretmana u svijetu˝, kaže Barjaktarević.

 

6 žena

,vrsnih stručnjakinja educiranih u poljima kozmetike i fizioterapije čine tim centra Lora koji klijentima daje najbolju uslugu i odlične rezultate

Kroz rad s klijentima Barjaktarević se povezala s velikim imenom u području hrvatske dermatovenerologije Andrijom Stanimirovićem i to baš u vrijeme kada je razmišljala o nastavku svog formalnog obrazovanja. Ubrzo je završila trogodišnji studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i odmah nakon toga dvije godine specijalističkog studija neurofizioterapije te stekla zvanje magistre fizioterapije.

"Kroz cijelu karijeru u potrazi za novim tehnologijama redovito posjećujem svjetske kongrese i edukacije. Pratim nova dostignuća u takozvanoj 'industriji ljepote' i, moram priznati, zaljubljenik sam u učinkovite moderne tehnologije što se vidi i u mom centru koji je opremljen s najmodernijim laserima i uređajima za kožu lica i oblikovanje tijela. Trenutno se spremam na edukaciju u Izrael, odakle i stiže većina uređaja koje koristim u radu centra. Ne znam koja je moja sljedeća edukacija, ali ova u Izraelu sigurno nije posljednja ove godine", pohvalila se Barjaktarević.

Kako kaže, često je pitaju kako se odlučuje za odabir uređaja s kojima ću raditi. Za odabir novog uređaja za Lora Derm centar najbitniji je princip na kojem radi taj uređaj i da je u pitanju najučinkovitija tehnologija.

Najpopularniji je laser
"Primjećujem da je u zadnjih desetak godina narasla svijest o zdravlju i čistoći kože lica, i da se sve više mladih osoba okreće laserskim tretmanima. U odnosu na 2018. godinu porastao nam je broj klijenata mlade populacije koji imaju problema s nečistom ili kožom sklonom aknama, a velik broj je i osoba s hiperpigmentacijama na koži lica. U Lora Derm centru imamo izvrsne alate u našim rukama s kojima možemo pružiti klijentima najbolju uslugu i odlične rezultate", objašnjava Barjaktarević.

Iz palete njihovih radnih alata ističe lasere Accent Prime, Ultra Shape, Dual Yelow, frakcioni laser, te uređaje Onda i Venus Legacy. S tim aparatima, kaže Bajrektarević, imaju mogućnost uklanjati celulit, trajno uklanjati masne stanice, zatezati kožu tijela, pomlađivati lice, tretirati problematičnu kožu s aknama, uklanjati hiperpigmentacije i ožiljke od akni i trajno uklanjati dlačice. Accent Prime tehnologija im pak omogućuje izvrsne rezultate za uklanjanje strija i značajno smanjivanje podbratka kod muškaraca i žena.

"U današnje vrijeme konkurencija na tržištu je velika i nije lako opstati. Volim zdravu konkurenciju i sretna sam da imam mnoštvo kolega čiji rad cijenim. Njihov kvalitetan rad mi je poticaj da i Lora Derm centar uvijek bude bolji i kvalitetniji. Imala sam sreću upoznati akademkinju, sveučilišnu profesoricu dermatologije Mirnu Šitum koja je kao vrhunska dermatologinja moj veliki uzor i osoba koja je svojim radom, učenjem i upornošću ostvarila sve što se može u struci i znanosti, ali i u životu općenito.

Ona je žena čiji život svjedoči da se marljivošću i odricanjem snovi mogu ostvariti. Neizmjerno sam joj zahvalna na nebrojenim trenucima pomoći i podrške u počecima te stručnim savjetima za koje joj se još uvijek obraćam. Danas, kad nam se svima čini da 'vrijeme leti' i očekivanja klijenata su usmjerena prema postizanju što boljih rezultata u što kraćem vremenu. Upravo zbog toga svjesna sam da bez korištenja modernih tehnologija, nema ispunjenja tih očekivanja. Kao i u počecima, dobri rezultati i zadovoljstvo klijenta su moja motivacija za daljnji trud u radu", poručuje Barjaktarević.

Komentirajte prvi

New Report

Close