Malvaziji Agris srebrna diploma

Autor: Objava za medije , 12. svibanj 2016. u 11:11
FOTO: Press

Osim nagrađene istarske malvazije, u vinariji Agris ovih dana za tržište pripremaju i graševinu iz vinogorja Kutjevo

Iako najmlađi sudionik 8. međunarodnog natjecanja Svijet malvazija, vinarija Agris iznenadila je kvalitetom svježe malvazije i za svoje prvo komercijalno vino iz berbe 2015. osvojila Srebrnu diplomu i 83 boda međunarodnih kvalificiranih degustatora.

„Veseli me što su ugledni međunarodni enolozi i sommelieri prepoznali kvalitetu naše malvazije već u prvoj godini komercijalne proizvodnje. Projekt Agris od samog početka postavili smo prilično ambiciozno. Vinariju smo opremili suvremenom opremom, grožđe dolazi iz vrhunski njegovanog vinograda, a ekipa stručnjaka na čelu s glavnim enologom Miodragom Hruškarom odrađuje stručni dio posla. U proizvodnji naše prve malvazije pomogao nam je vinski enfant terrible Bruno Trapan, kojem smo posebno zahvalni na nesebičnoj pomoći i savjetima. Ipak, najveći dio posla u samoj vinariji odradili smo moj suprug Boris i ja uz podršku naših kćeri Vane i Petre. “, izjavila je Jadranka Lešić, vlasnica Agrisa nakon preuzimanja Srebrne diplome Svijeta malvazije u Poreču.

Razvijati partnerstva s najboljim hrvatskim vinogradarima, poštivati njihovo iskustvo i trud, održavati najviše standarde kvalitete u preradi i svojim kupcima osigurati proizvod najviše kvalitete, misija je tvrtke Agris od koje, kažu, u ovoj tvrtki nikada neće odustati. Svaka Agris butelja proizvodi se uz uvjerenje da je vino puno više od fermentiranog soka grožđa, da predstavlja centar novih prijateljstava, pratnju obiteljskih svečanosti i neizostavni dio gurmanskih užitaka. Spoj gastronomije i vina područje je od posebnog interesa stručnjaka okupljenih oko projekta Agris, pa ne čudi da se ova vina danas prodaju u vodećim hotelima i restoranima Kvarnera i Zagreba.

Osim nagrađene istarske malvazije, u vinariji Agris ovih dana za tržište pripremaju i graševinu iz vinogorja Kutjevo, vinogorja koje kroz oduvijek daje najbolje rezultate u uzgoju ove sorte. Netipičan koncept vinarije koja prerađuje grožđe iz različitih hrvatskih regija omogućava površinom mala i prometno izvrsno povezana Hrvatska jer se od najudaljenijih vinograda do vinarije u Rakitju pored Zagreba stiže za svega par sati. Sirovinu ubranu i pripremljenu za preradu djelatnici Agrisa prevoze u strogo kontroliranim uvjetima suvremenih hladnjača kako bi se očuvala svježina, a zbog malih količina prerada u podrumu započinje brže nego u većini velikih vinarija.

„Raznolikost vinskih regija, brojne autohtone sorte i tisućljetnu vinogradarsku tradiciju spajamo s vrhunskom tehnologijom u proizvodnji kako bi dobili prirodna vina beskompromisne kvalitete. U godinama koje su pred nama, želimo se razvijati, povećavati ponudu i na jednom mjestu predstaviti čim veći broj autohtonih hrvatskih sorti kako bi svijetu pokazali s kakvim sve bogatstvom Hrvatska raspolaže.“, kaže Jadranka Lešić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close