Iz Like na Crno more po nova znanja

Autor: Marija Crnjak , 03. svibanj 2015. u 11:29
Foto Hina

Pećinski park Grabovača prijavio je svoje suradnike na natječaj bugarske Nacionalne agencije za mobilnost mladih i programe EU.

Dvoje mladih studenata iz Like, Mario Paral i Iva Murgić uskoro će otputovati na Crno more u Bugarskoj po nova znanja kakva će steći samo 30 osoba u Europi. Naime, Pećinski park Grabovača na zanimljivi natječaj bugarske Nacionalne agencije za mobilnost mladih i programe EU prijavio je dvoje svojih mladih suradnika, objavili su u JU Pećinski park Grabovača. Studenti koji u sezoni rade u parku dobili su tako veliku priliku za dodatnu edukaciju i stjecanje certifikata koji će za park imati veliku korist.

Nakon petodnevnog treninga Mario i Iva će biti ovlašteni za mentorstvo volonterima koji će u srpnju boraviti u parku u sklopu projekta "Karst4U: Discover undiscovered".

„U Bugarskoj očekujemo aktivno sudjelovati u predavanjima i radionicama, naučiti nešto više o samom volonterizmu i kako poboljšati mentorstvo, upoznati se s načinom života i kulturom domaćina i ostalih sudionika treninga te dobro predstaviti Pećinski park Grabovaču i Hrvatsku.“, kažu studenti.

Titulom mentora naučiti će i da moraju biti dostupni u svakom trenutku ukoliko volonteri imaju pitanja, problema ili želja te kako je najvažnije od svega razviti s njima prijateljski odnos kako bi se osjećali ugodno u nepoznatom kraju.

„Kako smo poprilično "ugazili" u te volonterske vode, a sasvim sigurni da je to izvrsna prilika za razvoj volonterskog tuirzma, ovo nismo željeli propustiti. Moram priznati da smo jako ponosni što su oba naša suradnika prošla na natječaju, s obzirom da iz cijele Europe može prisustvovati tek 30 osoba na tom treningu,“  istaknula je Katarina Milković, direktorica Pećinskog parka Grabovača.

Troškove prijevoza i smještaja u cijelosti financira Agencija za mobilnost i programe EU dok troškove kotizacije za trening snosi JU "Pećinski park Grabovača". 

Komentirajte prvi

New Report

Close