FOTO: Zagreb se probudio u snijegu, HAK upozorava vozače

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2017. u 11:27
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Nedjeljno jutro bit će vrlo hladno – u unutrašnjosti i do minus osam stupnjeva, a na Jadranu do minus dva.

HAK upozorava vozače na poseban oprez te da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cestama, izbjegavaju nagla kočenja i održavaju siguran razmak između vozila.

U subotu će prevladavati oblačno vrijeme s kišom, u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom, a malo snijega nošenog vjetrom moguće je i duž obale, osobito na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji je moguća obilna kiša praćena grmljavinom. Tijekom dana nastat će novi snježni pokrivač, osobito u gorju, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Zimski uvjeti vladaju na većini cesta, sva vozila moraju imati zimsku opremu, javlja Hrvatski autoklub.

Poslijepodne sa zapada prestanak oborine, a prema kraju dana i razvedravanje. Vjetar će na kopnu biti slab do umjeren sjeverni.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a duž ostatka obale u početku jak i olujan južni i jugozapadni vjetar u okretanju na sjeverozapadni. Temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu većinom od 7 do 13 °C. Navečer i prema kraju dana osjetno hladnije, glasi vremenska prognoza DHMZ-a za subotu.

Nedjeljno jutro bit će vrlo hladno – u unutrašnjosti i do minus osam stupnjeva, a na Jadranu do minus dva. Bit će pretežno ili djelomice sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu i niske oblake.

Sredinom dana i poslijepodne sa zapada naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu, a u gorju i snijegom. Prema kraju dana kiše će biti i u Dalmaciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close