Aparati s kojima slike godišnjeg izgledaju vidljivo bolje

Autor: Ivan Tominac , 14. lipanj 2018. u 21:59
Foto: Thinkstock

Za one zasićene slikanjem mobitelima, evo uređaja koji će donijeti gotovo profi užitak.

Iako smo gotovo svi skloni poneke trenutke zabilježiti svojim pametnim telefonom, neki dođu do trenutka kada ih to više ne zadovoljava.

Fotografija je uvijek bila jedna od najpopularnijih aktivnosti slobodnog vremena, a ovaj hobi čak i amateri nekad žele uzdići na višu razinu. U tim trenucima svoje mobitele odluče zamijeniti jednim profesionalnim gadgetom, a kako nisu baš svi predodređeni početnicima, stručnjakinja s portala Dreamstime donosi pet modela koji će vas dostojno pripremiti za ulazak na velika vrata svijeta fotografije. Zašto ne već od ovoga ljeta na godišnjem?

Nikon D3400: poboljšana verzija prethodnika

Nikon je često odabir amatera, a iako je donedavno izbor najčešće bio Nikon D300, danas ima nasljednika. Na ažuriranoj verziji unaprijeđenja nisu naročita, no stvari kao što je mogućnost bežične komunikacije putem Bluetooth veze i SnapBridge aplikacije omogućuju stalnu povezanost s vašim pametnim telefonom. Nikon D-SLR fotoaparati praktični su za rukovanje i jednostavno snimanje sjajnih fotografija, a to dodatno olakšava i iznimno precizan sustav automatskog fokusiranja. D3400 verzija donosi još oštrije fotografije s 5 predivnih slika u sekundi, ali i mogućnost više snimaka s jednom baterijom. Fotoaparat se prodaje s objektivima, a korisnici zamjeraju što nema širi ukupni ISO raspon. Cijena u Hrvatskoj od 2897 kuna

Canon T6i: zavidan broj megapiksela

Za razliku od prethodnika Canona T5i uređaj je poboljšan možda i amateru najvažnijom specifikacijom, a to je broj megapiksela. Kad biramo fotoaparat često se vodimo baš time, no osim rezolucije nova Canonova T6i verzija donosi i više točaka automatskog izoštravanja. Poluautomatske i automatske opcije razlog su zašto ovaj model odabiru amateri, ali i obiteljski fotografi kojima je čest suputnik na godišnjim odmorima. Brzina prijenosa fotografija olakšana je wi-fi povezanosti pa tako omogućuje fotografima da u kratkom roku dijele svoje fotografije. Fotoaparat je obogaćen 3-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, a u sekundi može snimiti i 5 fotografija. 
Cijena od 599 dolara, amazon.com

Nikon D5500: jasno istaknite detalje

Za razliku od D5300 i drugih DSLR fotoaparata, ova verzija Nikona je nešto manja. Automatske postavke svakog početnika lišit će glavobolja, a ugrađeni wi-fi omogućit će zavidnu brzinu dijeljenja fotografija. Nikon D5500 obogaćen je CMOS senzorom razlučivosti 24,2 megapiksela za snimanje oštrih slika koje će sjajno istaknuti svaki detalj. Ovaj fotoaparat obogaćen je sustavom automatskog fokusiranja s 39 točaka, što mu omogućuje zadržavanje fokusa i na najmanjim objektima, širokim rasponom osjetljivosti, brzim procesorom i zaslonom osjetljivim na dodir. 
Cijena u Hrvatskoj od 5499 kuna

Sony a58: dostojan poznatijih konkurenata

Sony a58 predstavljen je još 2013. godine, a od tada služi i kao dostojna alternativa poznatijim modelima. Obogaćen je i jedinstvenom Translucent Mirror tehnologijom koja usmjerava svjetlo prema glavnom i odvojenom senzoru s automatskim fokusom i tako omogućuje da objekt s fotografije ostane u jasnom fokusu. Ono što ga čini dostojnim konkurentom je i kamera od 20,1 megapiksela, a bez pokretnog zrcala postiže izuzetno brzo snimanje visoke rezolucije i snagu od 8 fotografija u sekundi. Dizajn priliježe ruci, a jednostavnost u korištenju čini ga dobrim izborom. 
Cijena u Hrvatskoj od 2999 kuna

Canon Rebel SL1: praktičan i lako prenosiv

Ovaj model (na najvećoj slici) je nešto manji nego što smo navikli, a baš to mu daje na praktičnosti i mogućnosti lakog prenošenja. Obogaćuje ga brz procesor i kamera od 18 megapiksela koja će vaše fotografije učiniti dostojnima svakoga fotografa. Ovaj fotoaparat pomiče granice ISO raspona do 12.800, a loše osvjetljenje neće utjecati na slikovitost vaših fotografija. Sa značajkama dostojnim svakog početnika, ovaj gadget bit će dobar izbor i za vas. 
Cijena od 609 dolara, amazon.com

Komentirajte prvi

New Report

Close