6 jednostavnih trikova s kojima možete uštedjeti na grijanju

Foto: Davor Puklavec / Pixsell Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Posegnite za nekim od savjeta u nastavku...

S listopadom i studenim nam je stigla i sezona grijanja, a s njom su popularna tema opet postala - kako uštedjeti na grijanju.

Bez obzira imate li ugrađene razdjelnike ili ne, postoje i drugi načini kako uštedjeti, a da vam ostane toplo - ovo su neki od njih:

 • U zimskom razdoblju noću spuštajte rolete i navlačite zavjese kako biste smanjili gubitak topline. Rolete mogu smanjiti gubitak topline i za 10%.
 • Ako postoje pukotine između prozora i zida kroz koje prolazi zrak i u kući postaje hladnije, zatvorite ih odgovarajućim materijalima. Investicijom od 40 kn godišnje možete na grijanju uštedjeti i do 400 kn.
 • Jednom godišnje prije početka sezone grijanja pozovite servisera da provjeri plinske ili uljne instalacije i plamenik. Zaprljan plamenik uzrokuje nedovoljno izgaranje goriva, ali i manje efikasan rad cijelog sustava.
 • Ne zaklanjajte radijatore zavjesama i namještajem jer to smanjuje njihov toplinski učinak.
 • Redovito čistite radijatore kako nečistoće ne bi otežavale prijelaz topline.
 • Nikako nije preporučljivo reguliranje temperature prostorije otvaranjem prozora.
Komentari (1)
 • malimllr
  malimllr 12:33 21.11.2017.

  isključite grijanje i što više vremena provodite kod susjeda, kumova, prijatelja, kafićima, restoranima, trg.centrima, na kolodvoru još nije preporučljivo, jer će vas smatrati beskućnikom, u tom slučaju bolje je šetati gradom, jer ćete djelovati da znate kuda idete,
  ako vam ni svi ovi savjeti u Hrvatskoj ne pomognu, onda za vas nema nade i što prije se prijavite za socijalnu samoposlugu ili pučku kuhinju

  vaši Gradska plinara, HEP, Toplana i kum Milan

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!