11 stvari koje je isplativije kupiti rabljene

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2016. u 12:10
Foto: Thinkstock

Ako nemate problem s tim da je netko već koristio nešto prije vas kupovina rabljenih stvari omogućit će vam da uštedite mnogo novca.

Postoji proizvodi koje je uvijek bolje i isplativije kupiti u trgovina, ali u nekim slučajevima više se isplati kupiti rabljeno.

1. Udžbenici i knjige

Posuđivanje ili kupovanje već korištenih knjiga i udžbenika uvijek je isplativo jer su nove iznimno skupe. 

2. Dječja odjeća

Djeca jako brzo 'izrastu' iz odjeće koje nose i zbog tog je dječja odjeća u mnogo slučajeva  nije iznošena i izgleda kao i ona iz dućana. Ako već nemate sreće da vam članovi obitelji ili prijatelji proslijede odjeću koja je premalena njihovoj djeci, nije loše vidjeti što se nudi na tržištu rabljene dječje odjeće jer se tu može uštedjeti pristojna svota novca.

3. Odjeća za trudnice

I ta se odjeća koristi nekoliko mjeseci pa je posuđivanje ili kupovina rabljenog dobra opcija. Novac koji uštedite može se dobro iskoristiti za novu odjeću koju ćete nakon trudnoće nositi duži vremenski period.

4. Automobili

Miris novog automobila svima se sviđa, ali uzmite u obzir i ovo. Čim izvezete automobili iz auto-salona, vrijednost mu pada za 20 posto. Za pet godina, ovisno o modelu automobila, taj pad je daleko veći. 

5. Kućanski aparati

Mnogo ih je u oglasnicima i može ih se naći u jako dobrom stanju. To pogotovo vrijedi za male kućanske aparate poput miksera, blendera, tostera…

6. Bicikli

Kao i s automobilima, novi modeli izlaze svake godine, što znači da stare modele možete pronaći za puno manje novca u oglasnicima.

7. Dječje igračke

Njih je također puno u oglasnicima. Djeci brzo dosade igračke i uvijek žele nove pa se roditelji često žele riješiti potpuno očuvanih rabljenih igračaka.

8. Namještaj

Prije no što otrčite u IKEA-u ili neki drugi popularni dućan s namještajem provjerite što se nudi na on-line oglasnicima. Iznenadit ćete se koliko je tamo sasvim dobrog namještaja kojeg ljudi prodaju za niske cijene jer su preselili u drugi stan ili kupili novi namještaj. 

9. Vjenčanice

Nema razloga da kupujete novu samo za taj jedan dan, pogotovo ako ne želite potrošiti malo bogatstvo za vjenčanje. Vjenčanica se može iznajmiti ili čak pronaći rabljena. Većina salona iznajmljuje vjenčanice i na njima nikada ne biste rekli da su bile korištene. 
U slučaju da kupite rabljenu, uvijek je možete prodati nakon vjenčanja. 

10. Stan ili kuća

Novogradnja je uvijek skuplja od sličnih kuće ili stana koji su korišteni. Čak i ako neke dijelove treba adaptirati, možete proći bolje i povoljnije.

11. Oprema za fitness

Potpuno je nepotrebno kupovati novu spravu za vježbanje ili utege. Rabljeni će imati isti učinak. Naravno, ako ih redovito koristite.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

dionice je također isplativije kupiti rabljene, samo treba paziti pri prodaji, da ne budu još rabljenije

New Report

Close