Zdravko Mamić otkrio detalje svoje tužbe protiv Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2022. u 09:19
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Rekao je da je podmitio oko 50 hrvatskih sudaca.

Zdravko Mamić pokrenuo je tužbu protiv Hrvatske jer smatra kako suđenje u Osijeku nije bilo pravedno. O svemu je progovorio za Dnevnik Nove TV. 

“Na Europski sud za ljudska prava idem s argumentima da nisam imao pravo nas pravičan i nespristan sud, mislim da je to svima u Hrvatskoj jasno, osim hrvatskim sudovima koji su sudjelovali u donošenju tih sramotnih presuda”, rekao je Mamić.

Na pitanje zašto bi Europski sud povjerovao njemu s obzirom na to da je bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, rekao je da ne treba brkati “jedno ili drugo pitanje”.

“Javnost dobro zna da sam podijelio spoznaju o korumpiranosti sudaca u Osijeku. Do danas se ništa nije dogodilo. Za pet mjeseci će biti dvije godine, a u međuvremenu su suci bili uhićivani, vodi se kazneni postupak protiv njih, kao i disciplinski… Obavijestio sam one koje sam trebao obavijestiti. DORH je trebao obavijestiti Vrhovni sud, a ne da Vrhovni ili Ustavni sud tvrde da nisam o nikome obavijestio”, dodao je.

Rekao je da je podmitio oko 50 hrvatskih sudaca. “Rekao sam figurativno takvu brojku, ali da zadovoljim vašu znatiželju – jako me žalosti da sam rekao sa bivšeg predsjednika Vrhovnog suda, današnjeg potpredsjednika Svjetske udruge sudaca i predsjednika Udruge sudaca Europe da sam mu nosio novac kao predsjedniku Općinskog suda u Zagrebu…. Ispitivali su me već nekoliko puta u BiH putem Međunarodne pravne pomoći iz Hrvatske, ali jedino me nisu pitali ni o Sessi, ni o Bobanu. Ono što bi bila korist za higijenu hrvatskog društva”, naveo je Mamić.

Ni sa kime nije u kontaktu kada su u pitanju hrvatske vlasti. “Kod njih ne postoji volja da bilo što učine po tom pitanju, osim što im je cilj da obitelj Mamić prognaju iz Hrvatske”, dodao je.

Otkrio je da je zajedno sa svojim prijateljima podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu 19. travnja protiv predsjednika Županijskog suda u Osijeku, Zvonka Vrbana. “Napravio sam posao PNUSKOK-a i policije. Ne trebaju se puno truditi, za njih sam napravio posao”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close