Pristanak za novi Dinamov stadion morat će dati i Crkva?

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2022. u 11:15
Foto: PIXSELL

Navodno postoji i neki dokument kojim se svojedobno tvrdilo da dio zemljišta pripada Crkvi i da se treba vratiti u njezino vlasništvo.

Krenuli su konkretni razgovori gradonačelnika Tomislava Tomaševića i Dinamove Uprave, složili su se oko nekih stvari, prije svega, Grad je otvorenih ruku prihvatio Dinamovu ideju da klub sam gradi stadion, da iz gradskog proračuna ne ode niti jedna kuna, pišu Sportske novosti.

Po onome što smo čuli s više strana, projekt i plan gradnje Dinamova stadiona nije stao, radi se u tišini, ali postoje problemi, koji se trebaju riješiti prije samog početka gradnje. Naime, upravo zato što su sve strane zagrebale malo dublje nego dosad i počele rješavati slučaj, naišle su na neke nove momente, primjerice, pitanje vlasništva nekih parcela na kojima se nalazi stadion. Između ostaloga, navodno postoji i neki dokument kojim se svojedobno tvrdilo da dio zemljišta pripada Crkvi i da se treba vratiti u njezino vlasništvo.

Otkad datira taj “papir”, ne zn se, ali nije do jučer, a to je samo još jedan dokaz koliko se, zapravo, “ozbiljno” u proteklih 20-ak godina pristupalo dovršetku stadiona. Nabacivale su se ideje, svote, makete, idejni projekti, rokovi…, a nitko nije provjerio niti postoje li kakvi problemi oko “papira”, treba li riješiti kakve predradnje da bi sve bilo čisto i formalno-pravno valjano. Tko zna tko je taj, možda još i koji dokument strpao u neku ladicu i zašto, ali, eto, problemi postoji.

Iako, upućeni izvori također tvrde, da postoje i naznake kako Crkva neće raditi probleme, da će izići ususret konačnom dovršetku stadiona, pišu Sportske.

Komentirajte prvi

New Report

Close