Zatvorena Spaladium arena: Grad ne plaća najamninu, duguje 21 mil. kn!

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2012. u 13:30

Grad Split prestao je plaćati najamninu i duguje 21 milijun kuna. Dvorana je nedovršena i nema prihoda. Čeka se da Vlada prenese vlasništvo zemljišta na Grad pa da se pronađe model za završetak poslovnog dijela mega objekta

Spaladium arena je zatvorena! Nema tehničkih uvjeta za njezin rad, istekle su dozvole, atesti i osiguranje te u njoj više nema nikoga. Grad Split dužan je 21 milijun kuna za najamninu pa je dvorana dužna državi za porez 2,6 milijuna kuna, a dobavljačima pola milijuna. Tvrtka Sportski grad TPN koja upravlja dvoranom, zbog sigurnosti posjetitelja zatvorila je vrata Spaladiuma, a 13 djelatnika neće biti iznenađeni proglasi li se stečaj.

Grad Split, Vlada i Konzorcij izvođača odlučit će što će biti dalje. Mi samo upravljamo objektom, a o budućnosti Arene odlučuju drugi – rekao je Renco Posinković, iz Sportskog grada TPN.

Jure Šundov, splitski dogradonačelnik poslao je dopis Vladi i podsjetio na dogovor da će država prepisati zemljište na kojemu je izgrađena Arena na Split, nakon čega bi se mogao dići kredit i završiti objekt. Naime, izgarđena je samo sportska dvorana, a po projektu treba još napraviti poslovni toranj čiji prostor bi se iznajmljivao. Dvorana je koštala 70 milijuna eura, a procjenjeno je da će kada bude završena, ako se to uopće dogodi, troškovi izgradnje iznositi 147 miluna.

– Dvorana, ovakva kakva je sada je samo trošak, a mi u gradskom proračunu te novce nismo predvidjeli. Kada bi se nastavili radovi, platio bi se komunalni doprinos, imali bismo novca za najamninu. No, ne možemo ništa potaknuti dok nismo u vlasništvu zemljišta – kaže Jure Šundov, splitski dogradonačelnik.

(Agencija VLM)

Komentari (1)
Pogledajte sve

70 miliona Eura za dvoranu koja nikome ne treba. Hahaha. I ekipa iz Pyongjanga bi nam zavidjela…

New Report

Close