Zagreb ponovno dobiva izravnu zračnu liniju s “Zlatnim gradom”

Autor: Darko Bičak , 22. lipanj 2021. u 09:42
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Njemački niskotarifni avioprijevoznik Eurowings najavio je svoju četvrtu liniju prema Zagrebu. Od jeseni ćemo ponovno imati opciju direktnog leta između Praga i Zagreba!

Svega nekoliko tjedana nakon ponovnog uspostavljanja redovnih letova između Zagreba i Dusseldorfe, Eurowings je u prodaji od četvrtine prema Zagrebu.  Naime, kako piše Croatianaviation, Eurowings otvara bazu u glavnom gradu Češke, Pragu, a od početka studenog ove godine uvest će i liniju Prag – Zagreb – Prag.

Na ovoj su liniji prije izbora globalnih pandemija prometovali i drugi prijevoznici, Croatia Airlines i Czech Airlines. Croatia Airlines u međuvremenu je uveo redovnu sezonsku liniju prema Pragu iz Splita, dok je Zagreb trenutno bez direktnih linija s glavnim gradom Češke. To će se promijeniti već 6. studenog ove godine. Od spomenutog datuma uvodi se redovna linija između Zagreba i Praga koja će prometovati jednom tjedno, subotom i od sredine prosinca (16.12.) Eurowings dodaje i drugi tjedni let, svake četvrtke.

Kompanija će tako od sredine prosinca na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i subotom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319, kapacitet 150 putnika. Kako je potvrđeno od iste tvrtke, dva tjedna leta trebala bi se prometovati u sljedećoj ljetnoj sezoni. Karte su već u prodaji na službenoj stranici aviokompanije, a izvještaj je kako će brojni Hrvati ovo biti prvi izbor za kratke turističke posjetitelje Pragu.

Komentirajte prvi

New Report

Close