Stavljali na stranu od svakog prodanog burgera pa 50.000 kuna donirali

Autor: Sergej Novosel Vučković , 22. travanj 2021. u 13:02
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Domaći lanac burger restorana Submarine u suradnji sa Zvijezdom uručio iznos za rad udruge Crveni nosovi Klaunovidoktori koja 11 godina uveseljava djecu u bolnicama i nemoćne u domovima za starije.

Submarine Burger, kao najveći hrvatski lanac burger restorana, ne računajući inozemne brendove, ove se godine svrstao na listu 1000 najbrže rastućih kompanija u Europi u izboru Financial Timesa. Jedini se iz Hrvatske na tom popisu našao kao netehnološka tvrtka, i to zahvaljujući rastu od 221,4 posto, koji je mjerljiva posljedica popularnosti njihovih obroka.

No, Submarine se ističe i višegodišnjim humanitarnim radom pa je tako iznos od svakog prodanog burgera iz svojega zimskog menija proteklih mjeseci stavljao na stranu i skupljenu svotu od 50.000 kuna odlučio donirati. Lancu je u tome pripomogla kompanija Zvijezda te su rečenu svotu predali udruzi Crveni nosovi Klaunovidoktori. Ta udruga već 11 godina uveseljava djecu na liječenju u hrvatskim bolnicama, ali radost donosi i nemoćnim osoboma u domovima za starije, a uslijed pandemije i lanjskih potresa zahvaljujući online aktivnostima i dvorišnim paradama posjetili su i one teško pogođene potresima. Izračunali su sami da su u nešto više od desetljeća razveselili više od 164.656 djece i starijih.

Foto: PD

Donaciju su Submarine i Zvijezda predali izvršnoj direktorici Crvenih nosova Denizi Drusany, da posluži u daljnoj, kako je istaknuto, “misiji vraćanja osjećaja radosti, sreće i optimizma ljudima u teškim i kriznim situacijama i okolnostima”.
“Uvijek smo sretni kada svojim radom možemo pomoći društvu. Nadamo se da ćemo ovom donacijom uveseliti sve koji su u potrebi za iskrenim veseljem”, kazala je Jasna Pulić, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi. Ta kompanija, kao lider u proizvodnji ulja u Hrvatskoj, partner je Submarineu u pripremi umaka za burgere koji na svoj način također uveseljavaju potrošače u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru te Beogradu u Srbiji.
“Svima su nam danas vedrina i smijeh potrebniji, djeci u bolnicama i nemoćnim osobama u domovima, tako i svima nama. Svi mi nekome drugome možemo postati mali, crveni nos. Nadamo se da naše donacije u proteklih pet godina podsjećaju upravo na to i da barem dijelom vraćaju udruzi Crveni nosovi Klaunovidoktori što ona nesebično daje nama”, poručuje Luka Jureško, operativni direktor Submarinea.

Komentirajte prvi

New Report

Close