Sportska televizija emitira program i putem live web streaminga

Autor: Stjepan Škramić , 25. srpanj 2011. u 12:40

SPTV, nacionalna sportska televizija, od sad emitira svoj cjelokupan programski sadržaj i uživo putem live web streaming-a na www.sptv.hr. SPTV je prva nacionalna televizija čiji je program posredstvom OTT tehnologije dostupan online.

OTT (over the top) način prijenosa medijskih sadržaja, specifičan je po tome što se automatski prilagođava kvaliteti i brzini korisnikovog priključka na Internet, čime jamči najbolji mogući prijem video sadržaja.

“Primjenom najnovijih tehnologija gledateljima SPTV-a omogućujemo praćenje programskog sadržaja 24 sata dnevno i putem prijenosnika čak i na putovanju ili godišnjem odmoru. Online program je još jedan korak u promociji sporta, a posebice praćenja hrvatskih sportaša u inozemstvu”, izjavio je direktor Sportske televizije Petar Čavlović.

Podsjetimo, SPTV je stekla pravo emitiranja osam najatraktivnijih atletskih prvenstva u razdoblju od 2011. godine do 2013. godine. Osim toga, gledatelji će na SPTV-u tijekom ove godine moći pratiti i SP u ragbiju, EP u odbojci i druga velika natjecanja. SPTV u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora prvi je specijalizirani sportski digitalni televizijski kanal u Hrvatskoj, koji je započeo s emitiranjem početkom travnja ove godine. SPTV je prva televizija na svijetu u vlasništvu jednog olimpijskog odbora, što je i preporuka Međunarodnog olimpijskog odbora.

Komentirajte prvi

New Report

Close