Promjene na čelu Infobipa. Bivši član uprave Infobipa u New Yorku lansirao novi startup

Autor: Josipa Ban , 01. rujan 2023. u 10:50
PD

Ivan Burazin napušta vođenje konferencije koju je pokrenuo, a koju je Infobip akvizirao prije dvije godine. Svoj put nastavlja u privatnim vodama. Njegovo mjesto preuzima Nikola Pavešić, voditelj Infobipovog startup ekosustava – Startup Tribea.

Ivan Burazin, osnivač i donedavno prvi čovjek jedne od najvećih developerskih konferencija u regiji, one Infobip Shift, ove je godine neće voditi. Svega par tjedana uoči njenog održavanja u Zadru Ivan Burazin objavio je da je u SAD-u, odnosno New Yorku, pokrenuo startup Daytona. Poziciju direktora za developersko iskustvo Infobipa preuzima Nikola Pavešić, a koji je u hrvatskom jednorogu bio voditelj startup ekosustava – Startup Tribe programa.

Burazin, čiju je konferenciju Shift Infobip akvizirao u travnju 2021., uz vođenje vlastitog startupa, radit će i kao savjetnik na projektu Infobip Shift konferencije, a koja je nedavno bila održana i u Miamiju, objavljeno je na portalu Netokracija, portalu kojeg je također akvizirao Infobip.

Veza se, dakle, barem za sada, ne raskida u potpunosti.

Zanimljivo, ostalim medijima Infobip nije slao priopćenje, odnosno informacije o promjeni na vrhu Infobip Shifta.

Izabel Jelenić, tehnički direktor Infobipa, u objavi na Netokraciji kratko se zahvaljuje Burazinu te ističe da mu je drago da svoj put nastavlja u startup vodama. Za Pavešića, nasljednika Burazina, kaže da je uvjeren da će “njegov know-how uvelike doprinijeti Infobipovom globalnom rastu”.

Istovremeno Burazin najavljuje pokretanje Daytone, a što bi značilo da odlazak iz Infobipa nije bio iznenadan već dugo planiran. Startup Daytona, piše u priopćenju, bit će sigurna alternativa GitHub Codespacesu za upravljanje razvojnim okruženjima. “Daytona nudi samostalno upravljanja razvojna okruženja posebno prilagođena zahtjevima velikih organizacija i reguliranih poduzeća”, objašnjava.

“Do sada, tvrtke poput Uber-a, Shopify-a, LinkedIn-a, Eventbrite-a i drugih suočavale su se sa strogim sigurnosnim i efikasnosnim zahtjevima bez odgovarajućih rješenja. Često su bile prisiljene samostalno razvijati prilagođena rješenja. Daytona premošćuje taj jaz nudeći organizacijama kontrolu nad njihovim razvojnim okruženjima, bilo na lokaciji (eng. on-premise) ili u oblaku”, kaže Burazin. Također, navodi, da je Daytona, i prije službenog pokretanja, privukla pažnju i poslovanje kupaca iz industrija poput zrakoplovstva, bankarstva i telekomunikacija.

“Značajno, nekoliko tih kupaca se nalazi na cijenjenom popisu Fortune 500, naglašavajući kritičnu potrebu za razvojnim okruženjima koje nude standardizaciju i pouzdano iskustvo developera”, piše u priopćenju.

Osnivači Daytone, objašnjava se, su originalni tim iza Codeanywhere-a, koji je 2013. godine bio pionir cloud developmenta, i imaju više od 30 godina kombiniranog iskustva u izgradnji alata za developere i cloud rješenja.

Suosnivači Daytone su Ivan Burazin, koji je i glavni izvršni direktor, potom Vedran Jukić, koji je i glavni tehnički direktor te Goran Draganić koji je glavni arhitekt.

Komentirajte prvi

New Report

Close