Pokrenut Greenvest – portal za promociju zelenog gospodarstva

Autor: Poslovni dnevnik , 23. travanj 2012. u 15:10

Energo Media Servis d.o.o. i Savez za energetiku Zagreba, uz potporu tvrtke Corvus Info d.o.o., danas su plasirali portal greenvest.com.hr, a u okviru međunarodnog projekta “GREENVEST: Invest in Green Croatia”.

Primarni cilj portala biti će promovirati domaće projekte zelenog gospodarstva, posebno onih projekata za koje se potražuju investitori, stoji u priopćenju za medije. Portal greenvest.com.hr namijenjen je promociji prvih Međunarodnih gospodarsko-investicijskih dana i sajma razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu “GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA” koji će se održati od 25. do 27. listopada 2012. godine u Zagrebu. Osim promocije ovog gospodarskog događaja, portal će se prvenstveno baviti promocijom domaćih projekata zelenog gospodarstva, posebno onih projekata za koje se potražuju investicije.

Višejezična verzija portala biti će dostupna u roku od 14 dana, a fokus višejezične platforme biti će upravo na promociji domaćih projekata zelenog gospodarstva odnosno projekata poduzetnika za koje se potražuju investitori.

Radi sustavnosti rada i djelovanja trećeg po redu medijskog sustava grupacije Energo Media Servis d.o.o., plasman projekata je ograničen na sljedećih 10 strateških područja: obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitosti, inteligentni sustavi i procesi, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže, zelena gradnja, zeleni turizam, eko inovacije, eko poljoprivreda i zelene uslužne djelatnosti.

Tom prigodom, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba i direktor portala greenvest.com.hr Tomislav Marjanović istaknuo je sljedeće: “Plasmanom ovoga portala pokazati će se kako hrvatska mala i srednje velika poduzeća aktivno rade na razvoju usluga, proizvoda i tehnologija u području zelenog gospodarstva te time pridonose svojoj konkurentnosti, ali i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u cijelosti. Sve veći broj poduzetnika je svoje poslovanje proširilo na zemlje Europske unije. Važan prilog tome je i činjenica kako oko trećine svjetskog ”zelenog“ tržišta odlazi upravo na Europsku uniju. Zelenom gospodarstvu treba pristupiti ozbiljno i uvidjeti kako se radi o ogromnom potencijalu rasta za mala i srednje velika poduzeća.”

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Evo još jedan koristan portal gdje su obnovljivi izvori energije primarno zastupljeni sa čitavim nizom korisnih informacija.

New Report

Close