Pogrebnici se ograđuju od performansa svojeg člana ispred Ministarstva gospodarstva

Autor: Darko Bičak , 03. lipanj 2022. u 12:33
Pogrebnik Mario Kolarević iz Virovitice od utorka spava u lijesu ispred Ministrasvta gospodarstva Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Struka tvrdi da se radi o neprimjerenom ponašanju u pijetetnoj struci, a što je neprihvatljivo

Udruge Hrvatskih pogrebnika osuđuje i ograđuje se od perfomansa koje izvodi pogrebnik Mario Kolarević. Kako navode u svojem priopćenju, neprimjereno ponašanje u pijetetnoj struci je neprihvatljivo, stoga je cijela pogrebnička struka zajednički osudila aktualni ispad u Zagrebu.

“Mi kao predstavnici cjelokupne struke pogrebničkih djelatnosti ovim putem se ograđujemo od pogrebnika gospodina Marija Kolarevića koji na neprimjeran način pokušava dobiti nešto u čemu smo mu svi pokušali pomoći. Naime, gospodin Kolarević bio je član Vijeća pogrebničke djelatnosti pri HGK i nije imao razumijevanja i strpljenja za konstruktivnu komunikaciju oko uređivanje njegovog poslovanja s komunalnim poduzećem Flora VTC koje je u vlasništvu Grada Virovitice. Na sastancima je gospodin Kolarević pokazivao veliku nervozu, nestabilnost pa je čak prijetio svim članovima vijeća te spominjao i oružje. Posljedično bio je isključen iz rada Vijeća. Gotovo isti slučaj ponovio se u nacionalnoj udruzi privatnih pogrebnikaisključenje zbog neprimjerenog ponašanja na sastancima udruge i prijetnji“, poručuje ujedinjena pogrebnička struka.

Pogrebnici ističu kako problemi u njihovoj djelatnosti postoje, no oni kao pijetetna struka moraju probleme i odnose rješavati mirnim putem. “Možemo reći kako na području cijele Hrvatske ima malo problema te da se naša djelatnost i obavlja pijetetno. Postoje gradovi i općine u kojima komunikacije i odnosi nisu u najboljem redu, ali pokušavamo to mirno riješiti. Upravo mi kao udruženja koja okupljaju cijelu struku iz privatnog i komunalnog sektora radimo godinama na poboljšanju tih odnosa i unaprijeđenju djelatnosti te podizanju kvalitete usluge. Ovakvi pojedinačni ispadi nisu niti mogu biti naša poslovna politika. Radi se o problematičnom pojedincu i stoga želimo javnosti reći da mi njegovo ponašanje osuđujemo i ograđujemo se od njega “, složni su u struci pogrebnika.

Ove stavove i objavu podržavaju: Nives Torbarina – HGK Predsjednica vijeća pogrebničke djelatnosti, Velimir Plantak – UPDRH predsjednik Udruge pogrebničke djelatnosti Republike Hrvatske, Ratko Medenec – UPGZ predsjednik Udruge pogrebnika grada Zagreba te Damir Sapanjoš – UPH predsjednik Udruge pogrebnika Hrvatske

Komentirajte prvi

New Report

Close