Plava laguna istiskuje preostale dioničare cavtatskog Hotela Croatia

Autor: Jadranka Dozan , 03. svibanj 2023. u 10:41

Za prijenos dva posto dionica koje su još u rukama malih dioničara porečka kompanija izdvojit će 1,22 milijuna eura

Uprava društva Hotel Croatia iz Cavtata za 5. lipnja je sazvala izvanrednu glavnu skupštinu kojoj bi se trebala donijeti odluka o istiskivanju manjinskih dioničara. Predominantni glavni dioničar, porečka Plava laguna, u Hotelu Croatia drži 97,98 posto, a za preostalih nešto više od dva posto temeljnog kapitala (321.027 dionica) izdvojit će 1,22 milijuna eura.

U okviru prijenosa dionica manjinskih dioničara utvrđena je otpremnina od 3,81 euro po dionici (otplaćenoj i teretima neopterećenoj). U ulozi ovlaštenog sudskog vještaka primjerenost otpremnine ispitao je PricewaterhouseCoopers za reviziju i konzalting, kojeg je na zahtjev Plave lagune imenovao Trgovački sud u Dubrovniku.

PwC je, dakle, potvrdio da je otpremnina od 3,81 euro po dionici primjereno određena te je u skladu sa zahtjevima odredaba Zakona o trgovačkim društvima koje se odnose na postupke istiskivanja manjinskih dioničara.

Inače, Plava laguna je od 2000. u većinskom vlasništvu Lukšić grupe, putem njezine tvrtke Sutivan investements Anstalt. Otada je realizirala niz preuzimanja u turističkom sektoru, a više akviriranih društava u drugom koraku je i pripojeno Plavoj laguni.

Komentirajte prvi

New Report

Close