Ostojić za Poslovni dnevnik: Bez panike, zasad nema dodatnog udara na pušače

Autor: Darko Bičak , 10. siječanj 2012. u 13:10

Iako je hrvatski medijski prostor preplavila navodna najava ministra Rajka Ostojića da će se potpuno zabraniti pušenje, a došlo bi i do drastičnog poskupljenja cigareta, izgleda da od toga za sada neće biti ništa.

Naime, kako je Ostojić kazao za Poslovni dnevnik, on nikada nije izjavio takvo što. “Ne znam od kuda ove konstrukcije s mojom navodnom izjavom jer u zadnje vrijeme nisam nigdje i ništa pričao o pušenju”, kazao je Rajko Ostojić.

Potvrdio je da za sada neće biti nikakve promjene zakonske regulative koja bi regulirala ovu problematiku.

Podsjetimo, Vjesnik je objavio kako je ministar zdravlja Rajko Ostojić u medijima potkraj godine izjavljivao da će jedan od glavnih poteza njegova ministarstva biti potpuna provedba Zakona o zabrani pušenja, što su mediji protumačili kao skorašnje poskupljenje cigareta te rigidne mjere protiv pušenja.

Više o svemu čitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika.

Vladin Ured za odnose s javnošću demantirao je danas tekst iz jučerašnjeg Vjesnika u kojem se najavljuju skoro poskupljenje cigareta i rigidne mjere protiv pušenja, te ističe kako u ovom trenutku nije razmatrana mogućnost poskupljenja cigareta. “Ministar zdravlja Rajko Ostojić u potpunosti podupire Zakon o uporabi duhanskih proizvoda i Konvenciju o nadzoru nad duhanom, ali jednako tako poštuje i činjenicu da je u njegovoj primjeni vlasnicima ugostiteljskih objekata bilo dopušteno osiguravanje posebnih prostorija za pušenje”, poručuju iz Vladina Ureda za odnose s javnošću. Također navode da ministar Ostojić godinama naglašava da je za Hrvatsku kao turističku zemlju najprimjereniji austrijski model, što znači da ugostiteljskim objektima, uz osiguranje zakonski propisanih prostora za pušače, treba omogućiti izbor. U priopćenju se kaže kako autorica teksta nije uopće kontaktirala ministra zdravlja pa nije jasno na temelju čega uredništvo izvlači naslov o skorom poskupljenju cigareta i drastičnim mjerama protiv pušenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close