Kakva je ljubav oko svijeta otkriva vrsni domaći autor i putopisac u novom filmu

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2021. u 13:41
Foto: Ljubav oko svijeta

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac u Zagrebu i ovdašnja publika napokon će gledati hit dokumentarac Davora i Anđele Rostuhar o različitim gledištima na ljubav diljem svijeta, a na repertoaru su i drugi svježe nagrađeni domaći filmovi.

Pred gotovo sami kraj ljeta na najveću ljetnu pozornicu u Zagrebu stižu vrući filmski naslovi domaće i regionalne radinosti. Nakon što je prošao gotovo cijelom jadranskom obalom, hit dokumentarac Ljubav oko svijeta napokon će moći gledati i zagrebačka publika. Putopisac, fotograf i književnik Davor Rostuhar i supruga mu Anđela autori su uprizorenja kojim su nastojali, putujući svijetom kao dio svojeg bračnog putovanja, odgovoriti na pitanje – što je ljubav?

Do kakvih su nalaza došli istražujući i vodeći dubinske intervje s 33 bračna para diljem svijeta – od himalajskih sela i amazonskih šuma do pacifičkih otočića i afričkih slamova, te metropola – doznat ćemo na Ljetnoj pozornici Tuškanac, na projekcijama u petak 10. i nedjelju 12. rujna od 21 sat. Nakon doku priče o ljubavi uzduž i poprijeko globusa, Rostuhari će rado i razgovarati s publikom.

Ovaj je film dio rujanske edicije ciklusa Film u šumi, u organizaciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, koji publici donosi i druge aktualne i već nagrađene filmove s vodećih festivala – Quo vadis, Aida? i Murina.

Prvo je, opisuje se u priopćenju, dojmljiva drama bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić nominirana za Oscara za najbolji strani film, u kojoj kroz priču o nastojanjima UN-ove prevoditeljice da spasi svoju obitelj nudi dojmljiv i potresan prikaz stradanja u Srebrenici. Murina je prvi dugometražni igrani film Antonete Alamat Kusijanović, nedavno proglašen najboljim debitantskim ostvarenjem na Filmskom festivalu u Cannesu. Kompleksna je to i dojmljiva priča o djevojci koja želi pobjeći od agresivnog oca, i to čini kad je posjeti karizmatični obiteljski prijatelj.

Na repertoaru rujanskog Filma u šumi na Tuškancu je i Otac, nagrađena psihološka drama Floriana Zellera, o odnosu kćeri i njezina oca koji pati od demencije, nagrađena Oscarima za najbolji adaptirani scenarij i najbolju mušku ulogu, koju tumači slavni Anthony Hopkins. Na Ljetnoj pozornici Tuškanac gledanje filmova je, poručuje se, sigurno, budući da se poštuju važeće epidemiološke mjere.

Komentirajte prvi

New Report

Close