Zahvaljujući skoku bitcoina, rudari uprihodili 551 milijun dolara u mjesec dana

Autor: Poslovni dnevnik , 13. prosinac 2020. u 09:03
Foto: Shutterstock

Najviši prihod zabilježen je 3. prosinca kada se u džepove rudara slilo 21,76 milijuna dolara.

Skok vrijednosti bitcoina odrazio se na i prihode „rudara“ koji su samo u prošlih mjesec dana dosegnuli više od 550 milijuna dolara. Kako pokazuju podaci konzultantske tvrtke Bankr, između 9. studenog i 8. prosinca rudari bitcoina uprihodili su 551,45 milijuna dolara.

Prosječan dnevni promet iznosio je 18,38 milijuna dolara. Najviši prihod zabilježen je 3. prosinca kada se u džepove rudara slilo 21,76 milijuna dolara. Podsjetimo, rudari zarađuju novac kada uspješno stvore sljedeći blok transakcija.

Visoke naknade za rudarenje povezane su s razdobljem u kojem je vrijednost bitcoina prešla nekadašnji rekord iz 2017. godine i dosegla razinu blizu 20.000 dolara.

19.700

dolara najviša je ovogodišnja cijena koju je najpopularnija kriptovaluta dosegnula 1. prosinca

Podsjetimo, 1. prosinca cijena bitcoina dosegla je najvišu ovogodišnju razinu od 19.700 dolara. Sukladno tome, zarade u posljednjih 30 dana na najvišoj su razini u posljednje tri godine.

Analitičari Bankra ističu kako ohrabruje rast prihoda rudara, s obzirom da je ta branša svjedočila padu profitabilnosti posljednjih godina.

To je prije sve vrijedilo za male rudare koje je s tržišta istisnuo rast broja velikih tvrtki iz Kine koje se bave tim poslom.

Inače, valja naglasiti i kako je oporavak prihoda došao jedva šest mjeseci nakon posljednjeg „prepolovljavanja“ nakon kojeg su rudari za jednu dovršenu transakciju dobili upola manje bitcoina.

Komentirajte prvi

New Report

Close